Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Rīgā startēs Eiropas U-20 čempionāts pludmales volejbolā

Latvijas pludmales volejbolisti Kristians Fokerots (no kreisās) un Olivers Bulgačs
Latvijas pludmales volejbolisti Kristians Fokerots (no kreisās) un Olivers Bulgačs Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien Rīgā ar apakšgrupu turnīra mačiem sāksies Eiropas U-20 čempionāts pludmales volejbolā.

Četros "O-Sands" laukumos notiekošajā turnīrā sacensības ceturtdien sāksies no plkst.9.

Vīriešu konkurencē Latviju pārstāvēs Kristiāns Fokerots/Olivers Bulgačs, Dāvis Teteris/Ernests Gūtmanis un Matīss Šalkovskis/Kārlis Jaundžeikars, bet sieviešu konkurencē sacentīsies Deniela Konstantinova/Līva Ēbere, Karmena Struka/Katrīna Struka un Kitija Martini-Ādamsone/Bonija Runce.

Apakšgrupu turnīrs noslēgsies piektdien, bet izslēgšanas turnīrs sāksies sestdien. "Play-off" otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā iekļūs astoņu apakšgrupu uzvarētāji, bet otro un trešo vietu ieguvēji cīnīsies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Fokerots/Bulgačs turnīrā izsēti ar pirmo numuru un A apakšgrupā tiksies ar portugāļiem Tomāšu Teišeiru/Tomāšu Souzu (32.), izraēliešiem Jāli Hidekelu Jari/Īlaju Deju (17.) un slovēņiem Boru Bratožu/Benjaminu Mugerli (16.). Teteri/Gūtmani (27.) B apakšgrupā gaida tikšanās ar beļģiem Dānu Hendriksu/Kianu Verkautērenu (6.), itāļiem Mihaelu Burgmanu/Raoulu Akerbi (11.) un horvātiem Tinu Devaldu/Roko Vlašiču (22.). Šalkovskis/Jaundžeikars spēlēs D grupā, kur latviešu pretinieki būs francūži Artūrs Kanē/Teo Rotārs (4.), ungāri Mārtons Udvarhejs/Levente Polgārs (13.) un grieķi Dimitris Kalidzis/Jannis Kardulass (20.).

Ēberei/Konstantinovai turnīrā būs pirmais numurs un A apakšgrupā viņu pretinieces būs turcietes Džejlina Sajara/Su Simdima (32.), horvātietes Lucijana Terze/Lea Rašiča (17). un grieķietes Eleni Aleksoglu/Mirto Pashalaki (16.). Dvīņumāsas Strukas (27.) F apakšgrupā spēkosies ar itālietēm Agensi Angeloni/Lunu Čikolu (6.), vācietēm Jozefīni Šekeli/Klāru Drēzeni (22.) un čehu dvīņumāsām Annu un Kateržinu Pavelkovām (11.). Martini-Ādamsoni/Runci (28.) E grupā gaida tikšanās ar polietēm Magvožatu Čerkovsku/Uršulu Lunio (6.), šveicietēm Murjelu Bosāru/Leonu Kernenu (12.) un slovākietēm Dominiku Dančovu/Katarinu Matjušenkovu (21.).

Pamatturnīra spēlēm pieteikti 34 valstu pārstāvji.

Pagājušajā gadā Turcijas pilsētā Izmirā Konstantinova/Ēbere kļuva par Eiropas U-20 meistarsacīkšu vicečempionēm, bet Fokerots/Bulgačs izcīnīja dalītu devīto vietu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu