Šodienas redaktors:
Dace Otomere

"Mani tas ieintriģē." Abu bokseru bijušais sparinga partneris raksturo gaidāmo Usika-Dubuā cīņu

Oleksnadrs Usiks un Daniels Dubuā
Oleksnadrs Usiks un Daniels Dubuā Foto: AP/Scanpix

Oleksandra Usika un Daniela Dubuā bijušais sparinga partneris Deivs Alens sarunā ar "Boxing News" ieskicēja abu bokseru izredzes gaidāmajā savstarpējā cīņā.

Savu nākamo cīņu Usiks aizvadīs 26. augustā Polijā, tiekoties ar Pasaules Boksa asociācijas (WBA) nozīmēto obligāto pretinieku Danielu Dubuā.

Neskatoties uz ievērojamu auguma pārsvaru, apskatnieku vidū Dubuā ir atvēlēta izteikta pastarīša loma.

Alens, kurš sparinga sesijās stājies pretim abiem bokseriem, norāda, ka favorīts, protams, ir Usiks, bet nevajadzētu norakstīt arī krietni jaunāko Dubuā.

"Tātad, mums ir 36 gadus vecs Usiks, kurš nav smagsvars. Viņš nebūt nav liels vīrs. Viņš ir kolosāls bokseris, bet paļaujas uz saviem refleksiem un kustību. Drīzumā var pienākt brīdis, kad šīs iemaņas viņu pamet," norāda Alens.

Alens neslēpj, ka Usikam sparingā izdevies viņu satricināt, tomēr, viņaprāt, abu bokseru spēks nav salīdzināms.

"Dubuā sit desmit reizes stiprāk. Viņš ir arī krietni fiziskāks bokseris. Es viņu nenorakstītu. Dubuā sakarā mani uztrauc tas, ka viņš nevēlas turpināt cīņu, kad uzņem sitienus pa žokli. Ja Dubuā trāpīs viņam, Usiks "dosies gulēt". Mani tas ieintriģē. Usikam būs jābūt perfektam tik ilgi kamēr Dubuā būs cīņā, jo Dubuā sitiens ir ļoti stiprs," norāda Alens.

36 gadus vecais Usiks, kurš pirms pieciem gadiem svara kategorijā līdz 90,7 kg uzveica Mairi Briedi, ir nepārspēts visās 20 karjerā aizvadītajās cīņās.

Savukārt 25 gadus vecais Dubuā savas karjeras laikā ir izcīnījis 19 uzvaras un piedzīvojis vienu zaudējumu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu