Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Valsts prezidents personīgi sveic izcilo aktieri Jāni Kubili 100. dzimšanas dienā

Foto: Edgars Rinkēvičs/Facebook

Nacionālā teātra aktierim Jānim Kubilim pirmdien, 24. jūlijā aprit 100 gadu! Viņu personīgi devies apsveikt valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, pasniedzot prezidenta Cildinājuma rakstu un vēlot veselību un dzīvesprieku.

Ar priekpilno mirkli, apsveicot aktieri 100. dzimšanas dienā, Rinkēvičs dalījies savos sociālajos tīklos.

Viņš raksta: "Šodien sveicu izcilo aktieri Jāni Kubili 100. dzimšanas dienā, pasniedzot Valsts prezidenta Cildinājuma rakstu un vēlot veselību un dzīvesprieku. Kaut mums visiem būtu tāds mundrums un dzīvesprieks kā Kubiļa kungam, sanāca dzīva un laikmetīga saruna par teātri un politiku."

Latvijas Nacionālais teātris raksta: "Šovakar Baltezera mājās pulcēsies cilvēki, kas, visticamāk, mazliet nogurdinās gaviļnieku, tomēr viņa prāts joprojām ir tik ass un sirds – Nacionālajam teātrim tik ļoti piesaistīta, lai viņš pret sveicēju pulku izturētos ar sapratni un gluži kā Joske "Skroderdienās Silmačos" teiktu – "neņemat par ļaunu, saimniec, bet bez tā nevar…" Cita starpā, Joski Jānis Kubilis spēlēja 1955. gada jauniestudējumā, ar kuru "Silmači" Nacionālajā atgriezās uz palikšanu."

Plašāk ar aktiera dzīves gājumu var iepazīties Latvijas Nacionālā teātra mājas lapā publikācijā - Simts piepildītu gadu – Jānim Kubilim 100.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu