Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Ronaldu nācis klajā ar skaļiem izteikumiem par Eiropas futbolu un Saūda Arābijas līgas nākotni

Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: AFP / Scanpix

Portugāles futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu sarunā ar medijiem pēc nesenā "Al-Nassr" pārbaudes mača kritiski izteicās par Eiropas futbola līgām.

Ronaldu pārstāvētā "Al-Nassr" pirmdien, 17. jūlijā, Portugālē notikušajā pārbaudes spēlē pret Spānijas augstākās līgas klubu "Celta Vigo" svinēja graujošu uzvaru ar 5:0. 

38 gadus vecais portugāļu futbolists šajā mačā laukumā bija tikai pirmajā puslaikā un vārtus neguva. Saūda Arābijas klubs visus piecus vārtus guva otrajā puslaikā, kad Ronaldu bija nomainīts.

Pēc mača Ronaldu sarunā ar medijiem norādīja, ka Eiropas futbola līmenis krītas: "Esmu 100% pārliecināts, ka neatgriezīšos Eiropas klubā. Man ir 38 gadi. Un Eiropas futbola kvalitāte ir kritusies. Vienīgā augsta līmeņa līga ir Anglijas premjerlīga. Viņi allaž ir bijuši visiem priekšā."

Ronaldu aizvadītā gada izskaņā pildīja celmlauža lomu, kļūstot par pirmo augstākās popularitātes futbolistu, kurš pievienojies Saūda Arābijas līgai. Šogad viņa piemēram sekojuši tādi pazīstami futbolisti kā Karims Benzemā, N'Golo Kantē, Marselo Brozovičs un Roberto Firmino.

Saūda Arābija iespaidīgu līgumu piedāvāja arī Ronaldu ilggadējam sāncensim cīņā par pasaules labākā futbolista godu Lionelam Mesi. Tomēr argentīnietis lēma par labu ASV, pievienojoties augstākās futbola līgas (MLS) klubam Maiami "Inter".

Ronaldu gan uzskata, ka viņa pārstāvētajā līgā ir augstāks līmenis: "Pēc gada daudzi augsta kalibra spēlētāji pārcelsies uz Saūda Arābijas līgu, kas pārspēs Nīderlandes un Turcijas līgu līmeni. Saūda Arābijas līga ir labāka par MLS." 

Ronaldu aizvadītajā sezonā Saūda Arābijas čempionātā piedalījies 11 mačos un kopumā guvis 11 vārtus, savukārt līgas līderis ir iepriekš minētais Ighalo, kurš 22 mačos izcēlies ar 18 trāpījumiem. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu