Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

""Vagner" juridiski nepastāv." Putins pirmo reizi komentē tikšanos ar algotņiem

Kara noziedznieks Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks Vladimirs Putins. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kara noziedznieks Vladimirs Putins pirmo reizi komentējis tikšanos ar algotņu grupējuma "Vagner" komandieriem, kas notikusi vairākas dienas pēc grupējuma vadoņa Jevgeņija Prigožina rīkotā dumpja, vēsta laikraksts "Kommersant".

Putins laikraksta korespondentam sacīja, viņš 29. jūnijā notikušās tikšanās laikā esot piedāvājis "Vagner" komandieriem "vairākus nodarbinātības variantus".

"No vienas puses, es devu novērtējumu tam, ko viņi paveikuši kaujas laukā, bet no otras puses – tam, ko viņi darīja 24. jūnijā. Treškārt, es parādīju iespējamos variantus dienesta turpināšanai, ieskaitot arī kaujas apstākļos. Tas arī viss," pavēstīja diktators.

Šonedēļ Kremlis apstiprināja, ka Putins 29. jūnijā - piecas dienas pēc dumpja beigām - ticies ar "Vagner" komandieriem, tostarp Prigožinu. 

Putins atbildēja, ka "Vagner" juridiski neeksistējot, jo Krievijā nav likuma par privātām militārām organizācijām.

"Mums taču nav likuma par privātām militārām organizācijām. Grupējums ir, bet juridiski tas neeksistē. Tas ir atsevišķs jautājums, saistīts ar reālo tā legalizāciju. (..) Tas nav vienkāršs jautājums," piebilda Putins.​​

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu