Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Viens no "Vagner" dumpja iemesliem varētu būt Prigožina slimība

Foto: AP/Scanpix

Krievu medija "Projekt" veiktā izmeklēšana liecina, ka, iespējams, iemesls "Vagner" dibinātāja un vadītāja Jevgeņija Prigožina rīkotajam dumpim varētu būt veselības problēmas, ziņo igauņu medijs "Rus.Postimees".

Izmeklēšanas rezultāti uzrāda, ka Prigožins jau kādu laiku cieta no kuņģa vēža, un tāpēc bija spiests ievērot stingru diētu un atteikties no dažādiem stimulantiem un alkohola.

"Projekt" žurnālisti veica interviju ar vienu bijušo "Vagner" darbinieku. Atbildot uz jautājumu par iemesliem jūnija beigās notikušajam dumpim, anonīmais darbinieks norādīja, ka Prigožinam nav bijis ko zaudēt.

Kā jau iepriekš ziņoja portāls "Apollo.lv", cita "Projekt" veikta izmeklēšana par šo tēmu liecina, ka Prigožina sarīkotais dumpis skaidrojams ar viņa impulsīvo raksturu.

Pēc "Vagner" tuvu stāvoša avota sacītā, Prigožins saviem darbiniekiem paskaidrojis notikušo ar vienu vārdu: "Sapsihojos."

Kā ziņots iepriekš, algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins 23. jūnija vakarā paziņoja, ka "Vagner" algotņi no Ukrainas iegājuši Krievijā un dodas uz Maskavu nolūkā gāzt Krievijas militāro vadību.

Algotņi pārņēma savā kontrolē Rostovu pie Donas un ceļā uz Maskavu grupējuma kolonnas sasniedza Voroņežas un Ļipeckas apgabalus, savukārt Maskavā tika veikti pasākumi pilsētas aizsardzībai. Taču jau nākamās dienas vakarā Prigožins paziņoja, ka viņa grupējums pārtrauc virzīties uz Maskavu un dodas atpakaļ.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pēcāk paziņoja, ka "Vagner" kaujinieki tiks atbrīvoti no kriminālatbildības par bruņoto dumpi, savukārt pats Prigožins pārcelsies uz Baltkrieviju.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu