Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Baltkrievijas tenisistes nevēlēšanās paspiest ukrainietei Svitoļinai roku saniknojusi Vimbldonas publiku (2)

Viktorija Azarenka
Viktorija Azarenka Foto: AP/Scanpix

Vimbldonas "Grand Slam" turnīra publikas sašutumu uz savas ādas izjutusi Viktorija Azarenka, kura pēc zaudējuma pret ukrainieti Jeļinu Svitoļinu nav devusies paspiest pretiniecei roku.

Svitoļina astotdaļfinālā ar rezultātu 2-6, 6-4, 7-6 (11:9) pārspēja Azarenku, kura ir no Baltkrievijas.

Pēc mača Azarenka taisnā ceļā devās tiesneša virzienā, lai paspiestu viņam roku. Vimbldonas publiku pārsteidza fakts, ka baltkrieviete pat negrasījās paspiest roku Svitoļinai. Tomēr agresorvalsts sportiste zināja, ka Svitoļina negribēs sarokoties. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Svitoļina pēc mačiem nav paspiedusi roku ne Krievijas, ne Baltkrievijas sportistēm.

Vimbldonas publika izrādīja neapmierinātību, un Azarenka par to neslēpa pārsteigumu. Atstājot laukumu, viņa nogrozīja galvu.

"Es nevaru kontrolēt auditoriju. Es nezinu, vai cilvēki nav sapratuši, kas notiek?... Es Jeļinu pazīstu jau ļoti sen. Man vienmēr ar viņu ir bijušas labas attiecības, bet pašreizējā situācijā viss ir tā, kā ir. Neko sliktu neesmu darījusi, bet visu laiku saņemu dažādas atsauksmes. Jeļina nevēlas paspiest roku Krievijas un Baltkrievijas cilvēkiem. Es cienu viņas lēmumu, bet ko man šodien vajadzēja darīt? Vai man vajadzēja stāvēt laukumā un gaidīt?" preses konferencē norādīja Azarenka.

Vimbldonas "Grand Slam" turnīrs šogad norisināsies līdz 16. jūlijam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu