Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Metta" un "Daugavpils" futbolisti principiālā cīņā spēlē neizšķirti

"Metta" futbolisti
"Metta" futbolisti Foto: Eduards Grencmanis

"Metta" pirmdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 22. kārtas mačā savā laukumā pret tiešo konkurenti "Daugavpili", abām vienībām negūstot vārtus, spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0).

Kompensācijas laikā reids uz "Daugavpils" vārtiem padevās Lūkasam Vapnem, taču viņa sitiens tika bloķēts. Savukārt daugavpilieši kompensācijas laika izskaņā tika pie iespējas izspēlēt standartsituāciju, tomēr centrējums nebija veiksmīgs, mačam noslēdzoties bez precīziem sitieniem.

"Metta" nav uzvarējusi astoņās spēlēs pēc kārtas, kamēr "Daugavpils" pirms tikšanās ar Rīgas komandu ar 2:0 guva panākumu pār Salaspils "Super Nova" futbolistiem un nav zaudējusi pēdējos piecos mačos.

Pirmajā aplī ar 3:2 uzvarēja "Metta", 87.minūtē trīs punktus izraujot Kristoferam Rēķim, bet otrajā aplī uzvarētājs netika noskaidrots (1:1), 85.minūtē rīdziniekus no zaudējuma glābjot Bruno Melnim.

Piektdien kārtas ievadā valsts čempione "Valmiera" savā laukumā ar rezultātu 6:0 sagrāva "Tukums 2000"/"Telms" komandu, bet sestdien "Liepāja" izrāva neizšķirtu pret RFS (1:1) un "Riga" ar 1:0 pārspēja "Audu". Svētdien pirmspēdējās vietas īpašniece "Jelgava" spēlē savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 ar pēdējā pozīcijā esošo Salaspils "Super Nova".

Turnīra tabulas augšgalā ar 55 punktiem ir "Riga", RFS ir 52 punkti, 34 punktus guvusi "Valmiera", 31 punkts ir "Audai" un "Liepājai". "Metta" ir sakrājusi 24 punktus, "Tukums 2000"/"Telms" - 23 punktus, "Daugavpils" - 22 punktus, "Jelgava" - 20 punktus un "Super Nova" tikusi pie astoņiem punktiem.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu