Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Krievija saasina nomelnošanas kampaņu pret "nodevēju" Prigožinu (1)

"Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins.
"Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins. Foto: IMAGO/Elena Kopylova

Krievijas mediji un Kremlis šķietami saasinājuši nomelnošanas kampaņu pret Jevgeņiju Prigožinu, diskreditējot"Vagner" algotņu grupējuma līderi un vienlaikus slavējot kara noziedznieku Vladimiru Putinu, ziņo medijs "Forbes", atsaucoties uz "Washinton Post" un citiem medijiem.

Krievijas valsts televīzijas kanāli pēdējo nedēļu laikā arvien intensīvāk kritizē Prigožinu, vēsta "Washington Post". Daži mediji publicēja fotogrāfijas no Prigožina mājām, kurās bija redzamas parūkas, zelta stieņi, veseri un ieroču glabātuves.

NBC ziņo, ka Kremļa pārvaldītais kanāls "Russia-1" trešdien raidījumā "60 minūtes" pārraidīja "ekskluzīvus attēlus", izsmejot Prigožina īpašumu. Raidījuma vadītājs Jevgēņijs Popovs, kurš arī norādīja, ka Krievijas valdība joprojām izmeklē vāgneriešu sacelšanos, Prigožinu nosauca par "nodevēju".

Arī krievu žurnālists Eduards Petrovs šovā kritizēja Prigožinu, nodēvējot viņu par "patiesības cīnītāju ar diviem ierakstiem sodāmības reģistrā", vienlaikus kritizējot Prigožina bagātību: "Taisnīguma cīnītājam bija 600 miljoni rubļu."

Cita valsts vadīta politisko sarunu šova vadītājs Dmitrijs Kiseļovs svētdien nosodīja "Vagner" un Prigožina ēdināšanas uzņēmumu par valsts finansējuma saņemšanu, vienlaikus norādot, ka "Vagner" uzvara Bahmutā, kas tiek uzskatīta par nozīmīgu Ukrainas pilsētu, nav svarīga.

Šīs nedēļas sākumā Krievijas drošības dienesti sociālajos tīklos nopludināja attēlus, kuros Prigožins valkā viņa mājā atrastās parūkas, kā arī fotogrāfijas, kurās Prigožins redzams ar mākslīgu bārdu.

Sanktpēterburgā bāzētās naftas kompānijas "Rosneft" pārstāvis Mihails Ļeontjevs arī kritizējis Prigožinu, salīdzinot viņu ar Hitleru.

Kamēr Krievijas mediji strādāja, lai diskreditētu Prigožinu, Kremlis uzsācis sabiedrisko attiecību kampaņu, lai slavētu Putinu, ziņo CBC. Otrdien publiskots video, kurā Putins ar ziedu pušķi apskauj 8 gadus vecu meiteni. Šis materiāls pēc tam tika vairākkārt pārraidīts valsts televīzijā.

Marija Lipmana, Krievijas analītiķe no Džordža Vašingtona universitātes, laikrakstam "Post" sacīja, ka nomelnošanas kampaņa pret Prigožinu bija nepieciešama, jo viņš "izskatījās svaigs, īsts un sirsnīgs, un cilvēki to novērtēja. Viņš kaut kādā veidā bija patriots bez meliem."

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu