Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Mēs domājām, ka situācija noplaks." Lukašenko komentē dumpi Krievijā

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko.
Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko. Foto: Asatur Yesayants/shutterstock

Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko komentējis militāro dumpi Krievijā, vēsta medijs "Meduza".

"Nekādā gadījumā netaisiet varoņus nedz no manis, nedz [Krievijas diktatora Vladimira] Putina, nedz Prigožina. Jo mēs palaidām garām situāciju un domājām, ka noplaks, bet nenoplaka.

"[Rezultātā] notika sadursme starp diviem cilvēkiem, kas karojuši frontē," viņš sacīja.

Lukašenko nepaskaidroja, par kuriem diviem cilvēkiem viņš runāja. Kā vēsta "Meduza", var pieņemt, ka viņš to domājis par Prigožinu un Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu.

"Kad notikumi Krievijā risinājās, es devu pavēli par pilnīgu kaujas gatavības izsludināšanu armijā. Neviens (..) pat neiebilda," pavēstīja Lukašenko.

Kaujas gatavībā esot bijusi arī Baltkrievijas milicija.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 26. jūnijā īsā paziņojumā pateicās Baltkrievijas līderim Aleksandram Lukašenko par viņa pūliņiem situācijas mierīgā atrisināšanā, bet apgalvoja, ka izšķirošā loma bijusi sabiedrības vienotībai.

Putina runa nebija gara un bija iepriekš ierakstīta video.

Runājot par Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" vadītāja Jevgeņija Prigožina organizēto dumpi, Putins sacīja, ka jau pašā sākumā tika pieņemti visi nepieciešamie lēmumi, lai neitralizētu draudus. Viņš piebilda, ka dumpis būtu apspiests un tā organizētāji sapratuši, ka to rīcība ir noziedzīga.

Putins pateicās "Vagner" komandieriem un kaujiniekiem, kuri izvairījušies no asinsizliešanas, un solīja, ka viņi varēs parakstīt līgumus ar Aizsardzības ministriju vai doties uz Baltkrieviju. Putins arī apgalvoja, ka lielais vairākums vagneriešu ir Krievijas patrioti.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu