Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Siuuu!" Kā radās, iespējams, slavenākās vārtu guvuma svinības pasaules futbolā?

Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: AFP / Scanpix

Portugāles futbola leģenda Krištianu Ronaldu var lepoties ar, iespējams, futbola pasaulē slavenākajām svinībām pēc vārtu guvuma. Sarunā ar "LiveScore" viņš pastāstīja, kā tā radās.

Ronaldu savus vārtu guvumus bieži vien atzīmē, skrienot prom no vārtiem, palecoties un gaisā izkliedzot: "Siu!"

Slavenais futbolists atklāja, ka "siu" pavisam vienkārši nozīmē "jā". Ronaldu atzina, ka šīs svinības pie viņa atnākušas no zila gaisa.

"Šķiet, ka šis rituāls savā ziņā ir kļuvis par globālu fenomenu. Man patīk, kad es redzu, ka to atkārto citi spēlētāji vai arī mazi bērni. Sauklis tulkojumā nozīmē "jā". It kā vienkārši, bet tajā pašā laikā spēcīgi," sacījis Ronaldu.

Leģendārais uzbrucējs ar šo svinību rituālu pirmo reizi izcēlās 2013. gada augustā, pirmssezonas turnīrā ASV, kura finālā Madrides "Real" ar 3:1 pārspēja Londonas "Chelsea" un Ronaldu izcēlās ar diviem vārtu guvumiem.

"Vienkārši iesitu vārtus, un man vienkārši tā sanāca izdarīt. Tas bija spontāni. Turpināju to darīt arvien biežāk, un fani sāka teikt: "Krištianu, siuuuu!" Nodomāju, ka tas ir iespaidīgi un cilvēki mani asociēs ar šīm svinībām. Tas ir lieliski, un es turpināšu to darīt," sacīja 38 gadus vecais uzbrucējs.

Ronaldu šosezon Saūda Arābijas augstākajā futbola līgā 16 mačos izcēlās ar 14 vārtu guvumiem.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu