Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Ukraina apsūdz Ungāriju par piekļuves liegšanu Krievijas atbrīvotiem karagūstekņiem

Ukrainas armija. Ukraiņu karavīrs. Ilustratīvs attēls
Ukrainas armija. Ukraiņu karavīrs. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Ukraina 19. jūnijā pārmetusi Ungārijai, ka tā liedz Ukrainas amatpersonām piekļuvi 11 kara gūstekņiem, ko Krievija nodevusi Ungārijai.

Krievijas Pareizticīgo baznīca šomēnes paziņoja, ka uz Budapeštu pārvesta grupa ukraiņu gūstekņu, kas cēlušies no Ukrainas Aizkarpatu apgabala, kur dzīvo aptuveni 100 000 etnisko ungāru. Kijiva šodien paziņoja, ka Ukrainas amatpersonām liegts tikties ar šiem Ukrainas pilsoņiem.

"Visi Ukrainas diplomātu mēģinājumu pēdējās pāris dienās nodibināt tiešu kontaktu ar Ukrainas pilsoņiem bijuši neveiksmīgi," paziņoja Ukrainas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Olehs Nikolenko, piebilstot, ka viņi tiek turēti izolācijā.

Viņi komunicē ar saviem radiniekiem trešās personas klātbūtnē un viņiem liegts sazināties ar Ukrainas vēstniecību, pavēstīja Nikolenko. Viņš apsūdzēja Ungāriju, ka tā ignorē Kijivas mēģinājumus nodibināt dialogu.

Nikolenko iepriekš ziņoja, ka Kijiva nav bijusi informēta par sarunām starp Ungāriju un Krieviju.

Ukrainas un Ungārijas starpā valda ilgstošas domstarpības par minoritāšu tiesībām Aizkarpatu apgabalā, un Budapešta ir solījusi šo domstarpību dēļ likt šķēršļus Ukrainas centieniem pievienoties Eiropas Savienībai (ES) un NATO.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu