Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO "Jebkuram tā var gadīties." Daudzbērnu māte neizpratnē, kāpēc viņu grib sodīt par bērnu atstāšanu bez uzraudzības

Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Kāda četru mazu bērnu māte no Jelgavas neizpratnē, kāpēc viņu grib sodīt par bērnu atstāšanu bez uzraudzības. Viņa uzskata, ka notikusi nevainīga situācija, kamēr likumsargiem ir cita versija par notikušo, ziņo raidījums "Bez tabu".

Jelgavniecei Angelinai, kura ir vientuļā māte, ir četri mazi bērni – divus, piecus, septiņus un deviņus gadus veci. Viņa raidījumam klāstīja, ka nesen ap plkst. 2:00, kamēr bērni gulēja, iznesa atkritumu konteineru, bet aizcirtās dzīvokļa ārdurvis. Viņai līdzi bija mobilais tālrunis – sazinājās ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, kura darbinieki atsteidzās palīgā un atdarīja durvis. Tā kā tika ziņots par bērnu palikšanu dzīvoklī, drošības labad un, kā to pieprasa reglaments, ieradās arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde un pašvaldības policijas pārstāvji.

"Mums jau kādu laiciņu ir problēmas ar dzīvokļa durvīm, meistars jau bija pieteikts, bet laikus neatbrauca, tāpēc ir visādas problēmiņas. Sagadījās, ka atslēgas nebija līdzi."

Vientuļā daudzbērnu māte ir neizpratnē par pašvaldības policijas vēršanos pret viņu – vietvaras kārtībsargi sākuši administratīvā pārkāpuma procesu par bērnu atstāšanu bez uzraudzības, par ko draud sods.

"Man pārmet, ka bērni atstāti vieni, bet reāli tā nebija. Man aizcirtās durvis, es bērnu neatstāju! Nedrīkst atgadīties parasta dzīves situācija? Jebkuram tā var gadīties," saka daudzbērnu māte.

Jelgavas pašvaldības policijā raidījumam norāda, ka Angelina, iespējams, mānās.

"Dzīvoklī atradās četri mazgadīgi bērni vieni paši. Mums bērna māte skaidroja, ka viņa uz īsu brīdi izgājusi ārā no dzīvokļa, lai satiktu savu brāli, bet bērni no iekšpuses ieslēgušies, kā rezultātā vairs netika dzīvoklī.

Šaubas radīja tas, ka vizuāli neizskatījās, ka sieviete uz īsu brīdi izgājusi no dzīvokļa, jo bija virsdrēbēs, ielas apavos, līdzi bija somiņa, dokumenti. Ja bērni bija palikuši uz īsu brīdi un ieslēgušies, kā viņa saka, dīvaini, ka paspēja aizmigt un nedzirdēt, ka māte klauvē pie durvīm. Divi no bērniem arī likuma izpratnē nedrīkst palikt bez uzraudzības,"

raidījumam stāsta Jelgavas pašvaldības policijas Nepilngadīgo likumpārkāpumu prevencijas grupas vecākā inspektore Vera Velve.

Tonakt, tuvāk saullēktam, Angelina vēlreiz atstāja bērnus un atkārtoti vērsās pēc palīdzības durvju atvēršanā, "Bez tabu" stāstīja pašvaldības policijas pārstāvji.

Stāsta turpinājums "Bez tabu" sižetā:

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu