"Man nav kauns." Pīlēnu pāris pēc zaudējuma prezidenta vēlēšanās dalās ar emocionālu vēstījumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ilze Pīlēna/ Facebook

31. maijā Saeima par nākamo Valsts prezidentu ievēlēja premjera partijas "Jaunā vienotība" (JV) virzīto kandidātu, ilggadējo ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV), aiz muguras atstājot divus Valsts prezidenta amata kandidātus Uldi Pīlēnu un Elīnu Pinto. Pīlēnu pāris pēc zaudējuma vēlēšanās sociālajos tīklos ievietojuši vēstījumu.

Ulda Pīlēna sieva Ilze Pīlēna raksta: "Es esmu lepna par Uldi. Par to, ka viņš piekrita kandidēt Valsts prezidenta amatam. Un par to, kā viņš aizstāvēja godu - ar cieņu pret Latviju, ar cieņu pret citiem politiskajiem spēkiem, ar cieņu pret saviem sāncenšiem un pat pret apmelojumiem.

Jā, šis man bija grūts un emocionāls laiks. Nekad neesmu kautrējusies to atzīt. Grūts gan tamdēļ, ka tas bija ļoti piesātināts un daudz enerģijas prasošs, grūts, jo redzēju, kādu spēku tas prasa Uldim, un emocionāls, domājot par to, kā varētu mainīties mūsu dzīve, ja Uldis tiktu ievēlēts par prezidentu.

Tagad šis posms ir noslēdzies, un mūsu attiecības un mūsu mīlestību pret Latviju tas ir tikai stiprinājis. Man gandarījumu sniedz tas, ka es jau tagad zinu, ka mēs kopā turpināsim darīt daudz svarīgu lietu mūsu mīļajai Latvijai. Gan tādas, kas iedvesmos jauniešus, gan tādas, kas veicinās kultūras dzīvi un izglītības nozīmi.

Paldies ikvienam, kas bija kopā ar mums un mūs atbalstīja. Mēs turpināsim īstenot savas ieceres un idejas, un ideju mums ir daudz," tā Ilze.

Savukārt Pīlēns izteicās vēl plašāk, sakot paldies konkurentiem, ģimenei, visiem atbalstītājiem, kā arī atgādināja, kāpēc piekrita kandidēt.

"Es novēlu Edgaram Rinkēvičam drosmi, izturību un spēju darīt visu, kas būs viņa spēkos, lai sekmētu Latvijas drošību un mūsu cilvēku labklājību.

Man bija gods piedalīties cīņā ar tik spējīgiem kandidātiem. Paldies arī Elīnai Pinto, kurai novēlu turpmāku veiksmi politiskajā karjerā.

Es saku paldies ik katram, kas atbalstīja mani šajā laikā. Saņēmu līdz šim nebijušu lielu cilvēku atbalstu no visiem Latvijas reģioniem, arī no visdažādāko politisko spēku pārstāvjiem, kuriem ir tuvas manas vērtības un prioritātes. Es ļoti to novērtēju. Es saku paldies manai ģimenei, kas pacietīgi un ar sapratni uztvēra visu par mani izskanējušo informāciju, tajā skaitā nepatieso.

Man nav kauns nedz par savu biogrāfiju, nedz par paveikto uzņēmējdarbībā, nedz par to, kādas ir manas vērtības un kādā veidā tās aizstāvēju šajā cīņā."

Arī turpmāk esmu gatavs dalīties ar savu vīziju un pārliecību par to, kas Latvijai ir jādara, lai mēs neturpinātu atpalicību no saviem kaimiņiem un kopīgi veicinātu katra iedzīvotāja labklājību. Es arvien atkārtošu to, ka labklājība vienmēr būs būtisks pamats, lai cilvēki šeit justos novērtēti, lojāli un ticētu savai valstij. Es tikai varu vēlreiz atkārtot, ka piekritu kandidēt uz šo amatu, jo jūtu dziļu patriotismu un mīlestību pret Latviju. Un tā tas būs vienmēr. Paldies vēlreiz visiem par atbalstu. Dievs svētī Latviju," tā Pīlēns.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu