Vaira Vīķe-Freiberga atklāj, vai viņai ir savs favorīts starp valsts prezidenta kandidātiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

31. maijs - diena, kad Saeima vēlēs jaunu valsts prezidentu. Sarunā ar izdevumu "Ieva" eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga atklāj, vai viņai ir savs favorīts favorīts starp valsts prezidenta kandidātiem.

Vīķe-Freiberga, vaicāta, vai viņai jau ir savs favorīts, saka: "Īstenībā nē. Neuzņemos pienākumus, kas man nepiedien, - neesmu ne Saeimā, ne arī kādā partijā, un man nav jābalso. Taču es iedomājos veselu virkni kompetentu personu, kas varētu pretendēt.

Pat varu minēt, piemēram, Baibu Braži - sievieti, kura ir nonākusi ārkārtīgi augstā un atbildīgā postenī starptautiskā līmenī NATO struktūrās. Viņa ir augstākā mērā kvalificēta šādam postenim un atbildībai, kāda ir nepieciešama prezidentam.

Taču Latvijā netrūkst cilvēku, kas ir šim amatam piemēroti."

Iniciatīvā "Mana prezidente" tika pieteiktas 73 sievietes, kas varētu būt Latvijas prezidentes. Vīķe-Freiberga atbild, ko domā par to, ka starp pašreizējiem kandidātiem ir sieviete. 

Viņai šis fakts liekas apsveicams: "Noteikti! Kad savulaik tikko biju izkāpusi no lidmašīnas, man radio intervijā jautāja: "Klīst baumas, ka jūs varētu tikt izvirzīta par kandidāti. Vai jūs pieņemtu šo kandidatūru?" Es teicu: "Protams!" Žurnāliste izskatījās pārsteigta - kā tā var uzdrīkstēties?! Tāpēc ir apsveicami, ka sieviete pieņem šādu piedāvājumu. Lai gan sievietes joprojām pasaulē līderu vidū ir mazākumā, ik gadu šis skaits pieaug."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Saeima šodien vēlēs jaunu valsts prezidentu. Piedāvājam sekot līdzi Saeimas debatēm un balsojumam tiešraidē no pulksten 9.00.

Aicinām iepazīties ar kandidātu - Ulda Pīlēna, Edgara Rinkēviča un Elīnas Pinto atbildēm uz pieciem neformāliem jautājumiem.

Vairāk lasi izdevuma "Ieva" 31. maija numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu