Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Es tēlojot un negribot spēlēt. Cirks!" Karsums par reizēm, kad nācās atteikt izlasei

Mārtiņš Karsums.
Mārtiņš Karsums. Foto: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas hokeja uzbrucējs Mārtiņš Karsums "Sporta Avīzes" aprīļa numura lielajā intervijā atskatījies uz apkārtējo nosodījumu reizēs, kad veselības likstu dēļ viņam nācās pavasarī atteikt valstsvienībai.

Karsumam karjeras laikā bieži nācies cīnīties tieši ar ceļgalu problēmām. Nereti gadījās tā, ka sezonas gaitā iekrātie savainojumi spēka spēli mīlošo hokejistu "no trases" noņēma pavasarī, kad tuvojās pasaules hokeja čempionāts.

37 gadus vecais uzbrucējs no spēka spēles nekad nav kautrējies. Viņš atzīst, ka ar ceļgala problēmām cīnās jau kopš Amerikas hokeja līgas (AHL) dienām.

"Tur ir traumēts menisks, bet skrimšļi berzējas. Ja regulāri netīrītu, es noteikti nevarētu spēlēt," "Sporta Avīzei" atzīst hokejists.

Karsums savas karjeras laikā ir piedalījies vien piecos pasaules čempionātos, un vairāk izsaukumu uz ikgadējo hokeja forumu nesekos, jo pērn viņš pēc olimpiskajām spēlēm paziņoja par karjeras noslēgšanu valstsvienības rindās.

Pieredzes bagātais hokejists, atskatoties uz reizēm, kad teju hroniskā cīņa ar ceļgala likstām viņam liedza spēlēt hokeja PČ, neslēpj sašutumu par apkārtējo reakciju un kritiku.

"Tā bija katru gadu, kad nācās taisīt operāciju. Es tēlojot un negribot spēlēt. Cirks! Uz ielas neviens nenāca klāt jautāt, kāpēc tēloju. Gudri rakstīt avīzē mēs visi mākam, bet pateikt sejā nevaram. Ja vēlējos pagarināt hokejista karjeru, man vajadzēja taisīt operācijas," atcerējās Karsums, norādot, ka gulšanās zem skalpeļa pēc čempionāta neļautu pienācīgi sagatavoties nākamajai sezonai.

"Un tad līgumu neviens arī nedotu," piebilda hokejists.

Karsums šajā sezonā ar 36 punktiem (18+18) kļuva par Slovākijas čempionāta kluba "Liptovsly Mikulas" rezultatīvāko hokejistu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu