Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Blue Jackets" apskatnieks kritiski izteicies par Merzļikinu

Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

ASV medija "The Athletic" un Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" apskatnieks Ārons Porclains savā publikācijā atskatījies uz latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina sniegumu šajā sezonā.

Merzļikinam aiz muguras ir pārliecinoši sliktākā sezona viņa Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā. Pats vārtsargs sezonas noslēdzošajā preses konferencē skaidroja, ka Latvijas hokeja izlasei gaidāmajā pasaules čempionātā nepalīdzēs, jo vēlas pienācīgi sagatavoties nākamajai NHL sezonai un attaisnot kluba cerības.

Patiešām gribēju spēlēt, galu galā tas ir māju čempionāts. Gribēju spēlēt kopā ar tiem hokejistiem, ar kuriem sāku savu karjeru izlasē. Bet teikšu godīgi - spēlēšana izlasē nenodrošina man iztiku. Šī ("Blue Jackets") ir komanda, kas man maksā, un daudz maksā, tāpēc man ir jādod pretī," sacīja Merzļikins.

Arī kluba ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens sezonas noslēdzošajā preses konferencē izteikumos par Merzļikinu bija pietiekami skarbs.

"Ir nepieciešams vārtsargs, kuram ir prasmes un talants, bet tajā pašā laikā viņam jābūt stabilam un pieejamam. Tas nozīmē izvairīšanos no traumām un sevis uzturēšanu lieliskā fiziskā kondīcijā. Iespējams, vārtsargam ir jābūt ar pašu labāko fizisko kondīciju visā komandā, ņemot vērā viņa darba pienākumus," sacīja Kekalainens.

"The Athletic" apskatnieks Porclains uzskata, ka Merzļikins šajā sezonā izgāzās trīs galvenajos vārtsarga rādītājos.

""Blue Jackets" vajag, lai viņš spēlētu kā pirmais vārtsargs. Šobrīd Merzļikins nav pietiekami labs trīs atslēgas elementos. Runa ir par sniegumu uz ledus, spēju noturēties laukumā un iedvest pārliecību savos kolēģos," norāda Porclains.

Apskatnieks nenoliedz, ka "Blue Jackets" aizsardzība galu galā bija komandas galvenā problēma, tomēr, viņš arī atgādina, ka Merzļikina atvairīto metienu procents pērn bija vien 87,6%, kamēr latvieša kolēģis Jonass Korpisālo pirms pārcelšanās uz Losandželosas "Kings" tika galā ar 91,6% "Blue Jackets" pretinieku metienu.

Porclains uzsver, ka pagājušajā sezonā būtiska problēma bijusi arī Merzļikina savainojumi, kas liek apšaubīt latvieša spēju fiziski izturēt pirmā numura slogu.

"Savainojumi bija būtisks "Blue Jackets" sezonas temats. Merzļikins ārpus sastāva traumu vai slimības dēļ bija četras reizes. Viņš nav pierādījis, ka spēj pavilkt pirmā numura vezumu," raksta Porclains.

Pēc šīs sezonas līgums tika uzteikts gan "Blue Jackets" galvenajam trenerim Bredam Lārsenam, gan vienības vārtsargu trenerim Menijam Legasam.

Porclains nobeigumā norāda, ka ar Merzļikinu jāstrādā vārtsargu trenerim, kurš ir strikts. Viņaprāt, gadu gaitā starp Legasu un Merzļikinu izveidojušās nevis trenera/sportista, bet gan tēva/dēla attiecības.

"Blue Jackets" Stenlija kausa izcīņai nav kvalificējusies trīs sezonas pēc kārtas. Merzļikins šajā sezonā vidēji mačā zaudēja 4,23 ripas un, kā jau minēts, atvairīja 87,6% pretinieku metienu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu