Pavisam nesen Malaizijā nomira 83 gadus veca sieviete un viņas vīrs ir komā, jo abi ēda fugu zivi - japāņu virtuves delikatesi, kas satur arī nāvējošu toksīnu. Nepareizi pagatavotas zivs ēdājs var saindēties un nomirt, jo zivs orgāni satur spēcīgu neirotoksīnu, ko dēvē par tetrodotoksīnu. Kas ikvienam būtu jāzina par šo zivi un vai to drīkst ēst?

Astoņdesmitajos gados Japānā no fugu zivs ēšanas vidēji nomira gandrīz viens pusdienotājs nedēļā. Tomēr pēdējos gados letālu gadījumu skaits ir ievērojami samazinājies. 

Delikatesi arī baudījis Mārtiņš Sirmais

"Kulinārija principā neatšķiras no farmācijas. Jebkurš grams ir izšķirošs. Atkarīgs ir no tā, cik nopietni tam pieiet. Jebkurš miligrams ir svarīgs, ja par to domā un iedziļinās. Visam ir pamatojums, un viss ir izšķirošs. Arī tomātam sāls uzkaisīšanas apjoms ir būtisks," uzsver Sirmais.