Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Paziņoja, ka jāatdod viņai piešķirtais "Oskars". Kanādiešu režisore Pollija pamatīgi izjokota

Kanādiešu kinorežisore Sāra Pollija.
Kanādiešu kinorežisore Sāra Pollija. Foto: Reuters/ScanPix

Kanādiešu kinorežisore Sāra Pollija kļuvusi par upuri nejaukam 1. aprīļa jokam, ko izspēlējis viņas 11 gadus vecais bērns, raksta britu raidorganizācija BBC.

Režisore ar joku dalījās mikroblogošanas vietnē "Twitter". 

Sestdienas, 1. aprīļa, rītā viņa saņēmusi vēstuli, kurā bija rakstīts: "Mēs jums to sakām ar visdziļāko nožēlu - jūsu saņemtais "Oskars" tika jums piešķirts kļūdas dēļ."

Viņai tika lūgts "atsūtīt to atpakaļ" uz Kaliforniju.

​Vēstulē arī teikts, ka viņa varētu paturēt balvu vēl vienu nedēļu, lai varētu "izbaudīt tās klātbūtni" savās mājās, bet galu galā tā jāatdod, lai tā varētu nonākt pie "tiesīgā" uzvarētāja - "All Quiet on the Western Front" ("Rietumu frontē bez pārmaiņām").

Martā Losandželosā norisinājās 95. ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskara" balvu ceremonija, kurā Pollija ieguva "Oskaru" par labāko adaptēto scenāriju filmai "Women Talking".

"Mēs atvainojamies par jūsu zaudējumu, taču ir tikai godīgi, ka izrāde ar reāli vislabāk adaptēto scenāriju saņem "Oskaru"," teikts joku vēstulē.

Pollijas bērns vēstulē turpināja jokot, norādot, ka "Oskara" priekšnieki bija sapratuši savu kļūdu jau balvas piešķiršanas dienā, taču vēlējās izvairīties no vēl vienas rupjas kļūdas kā 2017. gadā, kad mūzikls "La La Land" tika nosaukts par uzvarētāju kategorijā "labākā filma", nevis "Moonlight".

Filmas "Rietumu frontē bez pārmaiņām" veidotājs Edvards Bergers pievienojās jokam, atbildot uz Pollijas tvītu: "Lai ietaupītu pasta izmaksas, ņemot vērā, ka es dzīvoju ārzemēs, Akadēmija ir lūgusi man sniegt jums savu adresi, lai jūs varētu nosūtīt "Oskaru" tieši man."

Pollija tomēr neuzķērās uz joku, neskatoties uz to, ka vēstulē arī teikts: "Šis ir pārāk nežēlīgi, lai būtu joks, tāpēc mēs ļoti atvainojamies par neērtībām, ko esam jums radījuši."

"Mēs uzskatām, ka tas ir nepareizi, ka jūs to [vēstuli] saņemat 1. aprīlī, jo jūs, iespējams, domājat, ka tas ir joks, un mēs uzskatām, ka tas ir nepareizi, tāpēc tiks nosūtīta vēl viena vēstule, kura apliecinās, ka tas nav joks," teikts vēstulē.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu