Vācijas aizsardzības ministrs iezīmē "sliktāko scenāriju" Eiropai pēc ASV prezidenta vēlēšanām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: dpa/scanpix

Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss vēsta, ka 2024. gadā ASV notiks prezidenta vēlēšanas, kuru ietekme uz Vāciju un NATO varētu būt tālejoša, viņš norādījis intervijā laikrakstam "Welt am Sonntag". 

Viņš arī norāda, ka līdz tam laikam Bundesvēra problēmas netiks atrisinātas.

Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss intervijā iezīmējis to, ko uzskata par "sliktāko scenāriju". "Ja Baltajā namā ievāktos ASV prezidents, kurš norobežotos no Eiropas un NATO, tad mums būtu izaicinājumi, kas pašlaik nemaz nav iedomājami," sacīja Pistoriuss.

Eiropai šādā gadījumā būs jākompensē ASV saistības.

Viņš piebilst: "Tad šī atbildība par alianses aizsardzību papildus tam, kas tiek darīts jau šodien, ir jākompensē eiropiešiem NATO ietvaros."

Pistoriuss uzskata, ka pat proeiropeiskam ASV prezidentam būs jāpievērš lielāka uzmanība Indijas -Klusā okeāna reģionam. Tur būs jāiesaistās arī Vācijai. "Tāpēc nākamajā gadā plānojam vēl vienu jūras spēku misiju šajā reģionā," sacīja aizsardzības ministrs.

Runājot par Bundesvēra aprīkojuma problēmām, Pistoriuss paļaujas uz prioritāšu noteikšanu. "Mēs visi zinām, ka līdz 2030. gadam esošās nepilnības nevar pilnībā novērst. Viena no šīm prioritātēm ir NATO austrumu flanga aizsardzība," viņš piebilda. 

Martā intervijā "Der Spiegel" Pistoriuss gan bija skaidri norādījis, ka Bundesvēra saistības apgrūtinās turpmākās ieroču piegādes ukraiņiem. Vācijai joprojām ir tikai viena pretgaisa aizsardzības sistēma "Patriot", toreiz sacīja Pistoriuss. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu