LDUSA valdes locekle un sertifikācijas komisijas priekšsēdētāja, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina norādīja, ka 59% Latvijas pieaugušo iedzīvotāju un 21% bērnu cieš no aptaukošanās un liekā svara, kas, savukārt, ir riska faktors tādām slimībām kā sirds un asinsvadu slimības, onkoloģiskās slimības, 2. tipa cukura diabēts. Līdz ar to uztura terapija ir nepieciešama pacientiem arī pirms un pēc ķirurģiskām operācijām, kā arī gremošanas trakta slimību gadījumos. Atbilstošā un savlaicīgi uzsākta uztura terapija var būtiski uzlabot pacienta veselības stāvokli un attiecīgi arī dzīves kvalitāti, viņa uzsvēra.
Uztura speciālista konsultācija ieteicama ikvienam, lai gūtu izpratni par uzturu, tā saistību ar pašsajūtu un veselību. Nepilnvērtīga un nesabalansēta uztura sekas ir ne tikai ķermeņa svara izmaiņas, bet arī dažādas slimības vai to attīstības riski. Uztura speciālists var palīdzēt cilvēkiem koriģēt ikdienas uzturu, pielāgojot to katra veselības, vielmaiņas un fizisko aktivitāšu stāvoklim, izmantojot uz pacientu orientētu pieeju.
Otrs būtisks jautājums, ko apņēmusies sakārtot jaunā LDUSA valde, ir slēgta tipa ēdināšanas iestāžu - skolas, bērnudārzi, slimnīcas, pansionāti - darbību, jo nereti to piedāvātā ēdienkarte uz papīra izskatās labi un pārdomāti, bet problēmas slēpjas produktu kvalitātē, ēdiena pagatavošanas, uzglabāšanas un pasniegšanas procesā. Un ne vienmēr tas ir izmaksu, bet gan zināšanu un profesionālās kvalifikācijas jautājums.
Viena no pirmajām LDUSA iniciatīvām ir konkurss "Labākais skolu ēdinātājs Latvijā", kura rezultāti tiks paziņoti jau 29.martā.