Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Kad neveicas. tad neveicas - Merzļikins izšķirošo ripu zaudē pašā mača izskaņā

Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/ Scanpix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā atvairīja 29 no 32 metieniem, tomēr viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda savā laukumā piekāpās Ņūdžersijas "Devils" vienībai.

Viesi izrādījās pārāki ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0), uzvaras vārtus Raienam Greivsam gūstot 1,4 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Mājinieku rindās ar precīziem metieniem izcēlās Džonijs Gudro un Ādams Būkvists, bet "Devils" sastāvā vārtus guva arī Jegors Šarangovičs un Jespers Prats.

Šajā sezonā Merzļikins piedalījies 23 mačos, izcīnījis sešas uzvaras, vidēji ielaidis 4,28 ripas un atvairījis 87,3% metienu.

"Blue Jackets" šis bija piektais zaudējums pēdējās sešās spēlēs, kamēr "Devils" pēdējo 14 spēļu nogrieznī izcīnīja jau 11.panākumu. Ņūdžersijas vienība arī kā pirmā šosezon viesos tikusi pie 20 uzvarām.

NHL kopvērtējumā "Blue Jackets" ar 36 punktiem 54 mačos ir pēdējie gan Austrumu konferencē, gan visā līgā, kamēr "Devils" ar 75 punktiem 53 mačos ir trešie Austrumos.

Nākamo spēli Kolumbusas komanda aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā uzņēms Vinipegas "Jets" hokejistus.

Turpretī smagu zaudējumu piedzīvoja uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kas viesos ar 0:6 (0:2, 0:3, 0:1) piekāpās četrus vārtus guvušā Adriana Kempes un Losandželosas "Kings" priekšā.

Kempe vispirms otrajā periodā izcēlās ar "hat-trick" un trešajā pievienoja vēl vienu precīzu metienu. Visos trīs otrajā periodā gūtajos vārtos asistēja Anže Kopitars.

Fīnikss Koplijs mājinieku vārtos atvairīja visas 25 Pitsburgas hokejistu mestās ripas.

"Penguins" sastāvā maču nepabeidza komandas kapteinis Sidnijs Krosbijs, kurš trešā perioda vidū pēc diskusijas ar tiesnesi saņēma spēles sodu.

Bļugers šajā duelī uz ledus pavadīja 14 minūtes un 25 sekundes, daudz spēlējot mazākumā - četras minūtes un 20 sekundes. Viņš pielietoja vienu spēka paņēmienu, atņēma vienu ripu, uzvarēja trīs no sešiem iemetieniem un cīņu pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Šajā sezonā Bļugers 37 spēlēs guvis vienus vārtus, atdevis septiņas rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -6.

Jau ziņots, ka uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" sestdien savā laukumā ar rezultātu 2:7 (2:0, 0:4, 0:3) atzina Kalgari "Flames" pārākumu.

Visas trīs latviešu pārstāvētās komandas cīnās Austrumu konferencē, kur "Penguins" ar 61 punktu 52 spēlēs ir astotā, "Sabres" ar 56 punktiem 51 mačos ieņem 11.vietu, bet "Blue Jackets" ar 36 punktiem 53 dueļos ir pārliecinoši pēdējā, 16.pozīcijā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu