"Sirdī es saprotu, ka neko sliktu nedaru." Elīna Didrihsone par sabiedrības nosodījumu (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Pretrunīgi vērtētā influencere un uzņēmēja Elīna Didrihsone "1188.lv" rubrikā "Mobings. Anonīmo uzbrukums" dalās pieredzē, izvēloties savu dzīvi rādīt publiski sociālajos tīklos. Viņa saņēmusi ne tikai komentētāju nosodījumu, bet nu nonākusi arī sociālā dienesta un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas redzeslokā. Neskatoties uz saņemtajām negācijām, Elīna pauž, ka izvēlējusies rādīt savu dzīvi, līdz ar to rēķinās, ka šī nebūs pēdējā reize, kad viņa nonāks viedokļu krustugunīs.

"Kopš esmu precējusies, mana ģimene ir mans vīrs un mans dēls. Mans tētis vienmēr teica, ka tā ir mana ģimene un mana izvēle. Arī es savulaik aizgāju no savas ģimenes un sāku veidot savu ligzdiņu. Un jau tai laikā es negribēju, lai kāds bāžas pa vidu un māca, kā man veidot savu ģimeni. Arī tad, kad domājām Džeisona vārdu, arī tad tētis teica, ka tas ir mans dēls un vārdu jādod man, nevis citiem cilvēkiem.

Mani vecāki nekad nav bāzušies pa vidu ar to, kas ir vai nav jādara. Tā ir mūsu personiska izvēle.

Mēs ar vīru esam ļoti atklāti, un mums ar to nav problēmu," stāsta Didrihsone.

Elīnu vīrs esot iedrošinājis, lai viņa balstās uz savām izjūtām, lemjot par to, ko ir gatava rādīt saviem sekotājiem.

Elīna stāstījumā atsauc atmiņā nesenos notikumus -  ģimene pērnā gada nogalē nonāca sociālā dienesta redzeslokā. Tam par iemeslu bija Elīnas rādītais sociālo tīklu saturs, kas satrauca daudzus sekotājus. Sekotāji bažījās par viņas dēla veselību.

Elīna gan joprojām neuzskata, ka kaut ko dara nepareizi.

Lai izvairītos no šādiem un līdzīgiem gadījumiem, gan sociālais dienests, gan, kā Elīna stāsta, daudzi citi ieteica viņai savu dēliņu nerādīt sekotāju pulkam. Jau toreiz Elīna teica, ka nav ar to mierā, jo ar vīru ir dzīvesstila blogeri.

Arī rubrikā "Mobings. Anonīmo uzbrukums" Elīna pauž, ka turpinās darīt tā, kā viņai labpatīk:

"Es tāpat rādīšu.

Es it kā apzinos, ka elementāri - parādot, kā es velku zeķubikses, katram būs savas piecas kapeikas. Parādot bērnu, tieši tas pats. Sākumā man likās - jā, nenāciet klāt, bet - ja es ar tādu nostāju arī paliktu, es droši vien nerādītu. Ja  rādu, es saprotu, ka būs šie komentāri, man ar tiem ir jāsadzīvo, bet

sirdī es saprotu, ka neko sliktu nedaru, lai tu man varētu pārmest un pateikt, ka esmu slikta māte."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Didrihsones vārds izskanējis vairākos skandālos, kas izraisīja plašu sabiedrības rezonansi. Viņa vairākkārt nonākusi gan Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC), gan Valsts ieņēmumu dienesta (VID) redzeslokā, un nu arī sociālā dienesta un bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas redzeslokā.

Plaši tika apspriesti viņas kā autovadītājas paradumi, neaizsprādzējot drošības jostu, kā arī jau pieminētie video ar dēlu, kas raisa plašu sabiedrības rezonansi.

Didrihsone saņēmusi aizrādījumus arī par mirkļbirkas #reklāma nelietošanu sociālajā tīklā "Instagram", kurā aktīvi reklamē apģērbus. Ik pa laikam parādās arī citas sūdzības - piemēram, vairākas sievietes apgalvo, ka apģērba iegādes brīdī viņām lūgts maksāt skaidrā naudā un netiek izsniegts čeks. Sūdzības ir arī par preču atgriešanas sistēmu.

Didrihsone piedalījās arī Aināra Šlesera dibinātās politiskās partijas "Latvija pirmajā vietā" dibināšanā un uzstājās ar 29. kārtas numuru. Didrihsone ar vīru Nauri ir reliģiskās organizācijas "Prieka vēsts" locekļi un nereti redzami tās rīkotajos pasākumos.

Vairāk skaties 1188.lv.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu