Japānā dzīvību zaudējis pasaules čempions frīstaila slēpošanā Kails Smeins

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kails Smeins
Kails Smeins Foto: AFP/SCANPIX

Japānā lavīnas nogruvumā miris bijušais pasaules čempions frīstaila slēpošanā Kails Smeins, savā "Instagram" kontā apstiprinājusi sportista sieva Dženna Smeina.

29. janvārī Japānā lavīnas nogruvumā cieta kopumā 13 cilvēki, no kuriem divi gāja bojā. Starp dzīvību zaudējušajām personām ir arī bijušais pasaules čempions frīstailā Kails Smeins.

Japānas varas iestādes bojā gājušo vārdus nav atklājušas, bet no sava vīra "Instagram" kontā atvadījās sportista sieva Dženna Smeina.

"Esmu neizsakāmi pateicīga, ka paspēju ar tevi apprecēties un tu biji manā dzīvē. Tu slēpošanu mīlēji vairāk nekā jebkurš cilvēks, kuru esmu satikusi. Kad 2010. gadā Jaunzēlandē tu ceļa malā stopēji, es apstājos. Kurš gan būtu domājis, ka pēc 13 gadiem apprecēsimies. Sasodīti labākie manas dzīves gadi. Zinu, ka tev vislabāk veicās tieši Japānā, tāpēc nekad nepārmetīšu, ka tu darīji to, ko mīlēji," rakstīja Dženna Smeina.

Žurnāls "Mountain Gazzette" vēsta, ka Smeins kopā ar citu profesionālo slēpotāju Ādamu Ū. kalna augšā satikušies ar slēpotājiem no Austrijas un izvēlējušies slēpot pa nedaudz citu maršrutu nekā iecerēts. Neilgi pēc tam sākās lavīna.

"Ādams, Kails un trešais slēpotājs mēģināja bēgt. Ādams 25 minūtes pavadīja aprakts zem pusotru metru biezas sniega kārtas, bet savainojumos neiedzīvojās. Tas ir brīnums. Slēpotājs viņam blakus mira no iekšējo orgānu traumām. Lavīna Kailu aizsvieda 50 metrus uz priekšu un apraka, kā rezultātā viņš mira," traģiskais negadījums aprakstīts žurnālā "Mountain Gazzette".

Amerikānis Smeins pasaules čempiona titulu izcīnīja 2015. gadā. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu