Mūsdienās ārstu praksēs netrūkst šķietami veselīgu sieviešu, kas sūdzas par nogurumu. Daudzas no viņām, domājot, ka tas jau nav nekas traks, sevi novedušas līdz bīstamai robežai. Arī Karli ārsts nosūtīja uz asinsanalīzēm un konstatēja, ka viņai ir bīstami zems vitamīna B12 līmenis organismā.
Britu diētas asociācijas ārsti izpētījuši, ka cilvēki, kuri neēd piena produktus, gaļu un zivis, kas ir dabisks vitamīna B12 avots, riskē ar nopietnu B12 vitamīna zudumu organismā. Tam var būt smagas sekas. B12 vitamīns stimulē aknu un nervu sistēmas darbību un nodrošina asinsradi un ķermeņa apgādāšanu ar skābekli. Ja vitamīna līmenis ir pārāk zems, sākas nogurums, nav spēka, var būt tirpoņa un sāpes rokās un kājās, tās var kļūt nejutīgas. Cilvēks kļūst depresīvs, var izjust trauksmi un nervozitāti, var novērot atmiņas traucējumus, grūtības atcerēties vārdus, skaitļus un faktus.
27 gadu vecumā Karli pievērsās vegānismam un pārstāja ēst zivis un gaļu. Pirmajā gadā viņa tiešām jutās lieliski – labāk kā jebkad. Tad viņa sāka sajust konstantu nogurumu, bet norakstīja to uz vairogdziedzera problēmām.