Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

VIDEO Reaģējot uz 10. oktobra notikumiem Ukrainā, mūziķis Ivans Dorns dalās ar aizkustinošu video par ukraiņu tautu

Foto: hurricanehank/ Shutterstock

Reaģējot uz 10. oktobra notikumiem Ukrainā, kur vairākās pilsētās dzirdami sprādzieni, ukraiņu mūziķis Ivans Dorns sociālajos tīklos dalījies ar aizkustinošu vēstījumu par to, cik stipra ir ukraiņu tauta.

Mūziķis vietnē "Facebook" publiskojis video, kur redzami Ukrainas iedzīvotāji, slēpjoties no krievu apšaudes.

"Kijiva šobrīd! Mani Ukrainas cilvēki slēpjas metro stacijā un kopā dzied, kamēr krievu teroristi bombardē mūsu pilsētas. Šis ir svarīgs brīdis, lai redzētu, cik spēcīga ir mūsu nācija un kultūra! Cik cieši mēs esam vienoti. Ukraiņu dziesmas turpinās skanēt, neraugoties uz Putina purkšķiem," teikts Dorna ierakstā sociālajos tīklos. 

"Mēs esam neuzveicami," tā mūziķis. 

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka ka vairākas Ukrainas pilsētas pirmdienas rītā pakļautas raķešu apšaudei, un saņemtas ziņas par bojāgājušajiem un ievainotajiem.

"Ņemot vērā šodienas raķešu triecienus Ukrainā, globālais atbalsts Ukrainai jādubulto," mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstīja Valsts prezidents Egils Levits.

Levits norādīja, ka pēdējā bumbu nomešana Kijivā un citos Ukrainas reģionos novērš jebkādas šaubas, ka Krievija ir teroristu valsts, kas tiecas uz iznīcināšanu un dominēšanu. Tādēļ esot jādubulto globālais atbalsts Ukrainai, lai "apturētu šo ļaunumu".

Kā ziņots, raķešu triecieniem pirmdienas rītā pakļautas daudzas Ukrainas pilsētas, tajā skaitā Kijiva, Žitomira, Ļviva, Ternopiļa un Dnipro. Ziņas par eksplozijām saņemtas arī no Hmeļnickas apgabala.

Kijivas mērs Vitālijs Kličko ziņoja: 

"Krievu teroristi uzbrūk galvaspilsētai! Raķetes trāpīja objektiem pilsētas centrā (Ševčenko rajonā) un Solomjankas rajonā. Gaisa trauksme un līdz ar to arī draudi turpinās," paziņoja Kličko.

Viņš piebilda, ka likumsargi nobloķējuši Kijivas centrālās ielas, un strādā glābšanas dienesti.

Kļičko mudināja galvaspilsētas iedzīvotājus trauksmes laikā palikt patvertnēs. Satiksme pilsētas metro ir apturēta, bet metro stacijas darbojas kā patvertnes.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu