Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Aizputē aizturēts tikko no cietuma iznācis vīrietis

Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizputē aizdomās par zādzībām no mājokļiem un īpašnieka piekaušanu aizturēts kāds tikko no cietuma iznācis vīrietis, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Trešdienas, 8.jūnija, rītā VP saņēma informāciju, ka naktī uz 8.jūniju, izsitot logu, iekļūts kādā privātmājā un nozagtas dažādas mantas. Tāpat saņemta informācija, ka vēl kādā īpašumā Aizputē ir izsists logs un mājas iedzīvotājam nodarīti miesas bojājumi.

Liepājas iecirkņa policisti par notikušo sāka kriminālprocesu un tajā pašā dienā aizturēja iespējamo vainīgo personu. Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka no viena īpašuma vīrietis nozadzis naudu un telefonu, savukārt otrā īpašumā izsisto logu pamanījis iedzīvotājs, kurš devies vīrietim aizrādīt, taču saņēmis sitienu ar metāla cauruli.

Aizdomās turētais jau iepriekš vairākkārt ir nonācis policijas redzeslokā un 7.jūnijā atbrīvojies no ieslodzījuma vietas, kur izcieta sodu par mantiska rakstura noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, piebilda policijas pārstāve.

Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas piektdien devās uz tiesu lūgt piemērot vīrietim drošības līdzekli - apcietinājumu, kas patlaban jau ir stājies spēkā.

Policija vērš uzmanību, ka naktī no 7. uz 8.jūniju Aizputē ir norisinājušies vēl citi noziedzīgi nodarījumi - bojātas un nozagtas mantas un patlaban likumsargi pārbauda šī vīrieša saistību ar šiem notikumiem, un aicina iedzīvotājus vērsties policijā un ziņot, ja viņi bijuši aculiecinieki kādam notikumam. Sazvanīt Valsts policiju var pa tālruņa numuru 110.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu