Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

"Tas ir sava veida patriotisms." Zemessardzē iestājušies pieci vienas ģimenes vīrieši

Foto: Bumble Dee/shutterstock.com

Rinalds, Kārlis, Kaspars, Ritvars un Jānis ir vienas lielas ģimenes vīrieši, kas iestājušies Zemessardzes 13. kājnieku bataljonā, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījums "Rīta Panorāma". 

Zemessargs Kaspars Birnbaums atceras: "Manuprāt, pirmais impulss bija 2014. gads. Aizdomājāmies. Sākām paskatīties, kas notiek ar Zemessardzi."

Ģimenes loceklis Rinalds jau iepriekš bijis saistīts ar militāro sfēru, kļūstot savā bataljonā kļuvis par komandieri.

Pēc kāda laika Zemessardzei pievienojās arī Rinalda znots Kārlis un dēls Jānis.

"Nolēmu iestāties pēc Rinalda aicinājuma. Rinalds man pastāstīja, ar ko nodarbojas Zemessardze, kādas ir apmācības.

Es īstenībā pat minūti nepadomāju un biju gatavs stāties iekšā, jo kādreiz biju apsvēris iespēju stāties profesionālajā dienestā," stāsta zemessargs Kārlis Kļaviņš.

Pirms diviem mēnešiem Zemessardzē iestājies arī Rinalda audžudēls Ritvars. Viņš šobrīd iziet pamatapmācību kursu un cer, ka tas nākotnē viņam palīdzēs iestāties Nacionālajā aizsardzība akadēmijā.

"Man patīk kolektīvs Zemessardzē. Patīk, kā notiek apmācības. Mums bija orientēšanās, bija pirmā palīdzība," saka Ritvars Ričards Rozenbahs.

Rinalds Birnbaums uzsver: "Nēsāt Latvijas simboliku, skaisti runāt ir viena lieta. Ja tev ir iespēja veikt tīri praktisku ieguldījumu Latvijas aizsardzībā, tas arī ir sava veida patriotisms."

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu