Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Ģirģens Valsts policijas Līvānu iecirknī translējis "Facebook" tiešraidi. VP komentē situāciju

Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Bijušais Latvijas Republikas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens šodien, 9. aprīlī, sociālo tīklu vietnē "Facebook" translējis tiešraidi, kurā stāsta, ka neviens Valsts policijas Līvānu iecirkņa policists neatrodas postenī.

Sandis Ģirģens video stāsta: "Diemžēl visi pazuduši. Vai šeit ir kāds? Tā vienkārši var izstaigāt visu policijas iecirkni. Neviena nav."

Video atspoguļoto situāciju komentējusi arī Valsts policija (VP). Sociālo tīklu vietnē "Facebook" VP vēsta, ka ir informēta par video, kas šodien publicēts par Valsts policijas Preiļu iecirkņa darbinieku dislokācijas vietu Līvānos.

Par šo Valsts policijā jau ir sākta disciplinārlieta, tiek skaidroti apstākļi un uz notikuma vietu dodas arī Valsts policijas Iekšējas kontroles biroja priekšniece.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks norāda: "Šāda situācija ir absolūti nepieņemama, un šis viennozīmīgi ir izņēmuma gadījums. Šis gadījums tiks attiecīgi vērtēts un Valsts policijas Latgales reģiona vadībai ir jārēķinās ar disciplināratbildības sekām. Par rupjiem policistu pārkāpumiem aicinām arī turpmāk ziņot, informēt Valsts policijas vadību."

Kā norāda VP, tās darbinieki Līvānos funkcionāli pilda Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirkņa atbalsta funkcijas – tā ir dislokācijas vieta Valsts policijas Preiļu iecirkņa darbiniekiem un dežūrnorīkojumam, kurš ikdienā dodas uz izsaukumiem vai patrulē Līvānu pilsētā un apkārtnē. Gadījumos, kad policijas darbinieki ir ārpus šīs dislokācijas vietas, ēkai jābūt aizslēgtai.

Brīdī, kad šodien, 9. aprīlī, tika apmeklēta konkrētā policijas darba vieta, policijas darbinieki ir devušies kontrolēt satiksmes drošību pilsētā, nepārliecinoties par to, vai iecirkņa durvju aizslēgšanas mehānismi ir nostrādājuši. Vienlaikus jāpiemin, ka notikuma vietā atradās persona, kas veica remontdarbus.

"Lai gan darba apstākļi dažādos iecirkņos jau ilgstoši ir sliktā stāvoklī, šāda situācija, kad iecirknis paliek tukšs, tajā brīvi var pārvietoties un filmēt, kā arī nav rasts risinājums, lai šādas situācijas laicīgi novērstu, ir nepieļaujama," vēsta Valsts policija.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu