Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Kā Galkins un Sobčaka strīdējās par laikmetīgo mākslu? (2)

Vasaras noslēgumā Maskavā tika uzstādīta šveiciešu mākslinieka Ursa Fišera veidotā skulptūra, kas raisīja asas diskusijas arī starp šovbiznesa zvaigznēm. 

Augusta vidū Maskavā tika uzstādīta šveiciešu mākslinieka Ursa Fišera (dz. 1973.) radītā skulptūra "Lielais māls #4" (2013-2014).

Mākslas darbs raisījis asas diskusijas sabiedrībā. Visasāko viedokli paudis Krievijas estrādes dīvas Allas Pugačovas vīrs, humorists Maksims Galkins, publiski nodēvējot mākslas darbu par "sūdu kaudzi".

"Lai man piedod Urss Fišers un fonds, kurš šo ir uzstādījis. Ja es pareizi saprotu, tad nav par nodokļu maksātāju naudu, bet gan privāts ieguldījums. Bet tas nenoliedz faktu, ka

tas izskatās pēc 12 metrus augstas ne pārāk kārtīgas sūdu kaudzes. Tas ir vienkārši murgs!" sociālajā vietnē "Instagram" paziņoja Galkins.

Galkinu oponēt steidza Ksenija Sobčaka - Krievijā populārā TV personība. Atbildot uz Galkina izteikumiem, viņa sociālajā vietnē "Instagram" dalījusies ar garu ierakstu.

"Man radās tāda revolucionāra ideja! Ja jūs redzat sūdus apkārt un redzat sūdus visā un redzat sūdus ikvienā, tad šai problēmai nepārprotami ir kāds sakars ar jums pašiem.

Lūk, ko es tagad teikšu. Ir viens stilīgs mākslinieks Urss Fišers, kurš izstādījās visur, līdz pat "Jumex" muzejam Meksikā un Venēcijas mākslas biennālēm, un kura skulptūra stāvēja blakus Mihelsona muzejam, kas drīzumā tiks atvērts. Ko cilvēki redz šajā darbā? Ko viņi par to raksta sociālajos tīklos? Šie ir labi jautājumi, bet man ir vēl labāks jautājums: ko viņi neredz sevī?

Tas viss balstās uz to: cilvēki nevēlas neko jaunu, nevēlas iedziļināties, nevēlas neko modernu.

Galkins, lai arī nevēlējās iesaistīties diskusijās par mākslas darba vērtību un nozīmi, tomēr sniedza atbildi Sobčakai: "Modernā māksla eksistē, es to nenoliedzu. Es mīlu to! Es neesmu pieradis izrādīt savu mākslas darbu kolekciju. Māksla var būt moderna, antīka, vienalga. Bet mākslai, kas atrodas pilsētas pašā centrā, galvaspilsētā, ir jābūt talantīgai. Es saku, ka šis darbs ir viduvējs. Nav runa par to, kā tas izskatās, - runa ir par to, ka tajā nav talanta, punkts."

Pilnu rakstu lasi tiešsaistes žurnālā Klik - šeit!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu