Līdz ar pirmajiem pavasarīgajiem saules stariem no veikalu skatlogiem un uznirstošajām reklāmām viedierīču ekrānos mūs vēro slaidas modeles un muskuļoti puiši, atgādinot, ka vasaras sezona nav aiz kalniem, bet nu jau pēc 40 dienām. Vai 40 dienas der tikai celibātam vai ir iespējams arī notievēt, portālam "Apollo.lv" skaidro sabiedrībā iemīļotais gastroenterologs un profesors Anatolijs Danilāns.
Profesors sarunas laikā ar portālu "Apollo.lv" atklāja pamata likumus, kā pēc iespējas efektīvāk un veselīgāk var notievēt.
Danilāns ir tiešs un norāda, ka "nav nekāda pamata tievēt tad, kad tuvojas vasara vai pavasaris - tievēt vajag visu cauru gadu, visu mūžu".
Gastroenterologs norāda, ka tievēt vajag tiem, kuriem ir lieka ķermeņa masa, ko katrs cilvēks var viegli pats pārbaudīt, vai viņam ir lieka zemādas tauku kārta, vai nav.
Tievēšanas pamata princips ir samazināt kaloriju daudzumu uzturā, pauž profesors. "Īpaši saldumus un šokolādi mazāk - šokolāde nav veselīgs ēdiens. Tāpat arī ogļhidrāti nav labi, jo tie pārvēršas taukos," pauž Danilāns, piebilstot, ka arī tievējot vajag ēst pilnvērtīgu uzturu, sekojot līdzi tam, lai tas nebūtu kalorijām bagāts.
"Nav labi dzert daudz sulas, to pašu ogļhidrātu dēļ, tur ir daudz cukuri," stāsta speciālists. Viņš uzsver, ka viena pati "veselīga ēšana" ļoti daudziem cilvēkiem nemaz nelīdz, jo tievēšanai jāsastāv no vairākiem pamata nosacījumiem.