Francijas vīndari vērsušies pie valdības ar lūgumu iekļaut viņus prioritāri vakcinējamo grupu sarakstā, jo šajā profesijā īpaši smagas sekas var radīt ožas un garšas zudums Covid-19 izplatības rezultātā, vēsta portāls "Euronews".
Francijas vīndari pieprasa, lai tiktu iekļauti vakcinācijas prioritārajā grupā
Vīna ekspertus būtiski ietekmē garšas un ožas zudums, ko izraisījusi Covid-19 izplatība.
"Veselības aprūpes un izglītības darbinieki ir jāvakcinē vispirms, bet mēs uzskatām, ka prioritārā kārtībā vajadzētu vakcinēt arī vīndarus un vīnziņus, jo viņu profesionālo darbību sevišķi smagi ietekmē ožas un garšas zudums," vēsta Francijas Vīndaru savienības prezidents Didjē Fažē.
Fažē sacīja, ka Covid-19 var ietekmēt vīndaru spēju pildīt savus darba pienākumus, tādēļ vakcinācija ir vienīgais iespējamais risinājums.
Francijas Vīndaru savienības 2020. gadā veiktajā pētījumā, kurā piedalījās 2625 vīndari 37 valstīs, parādīja, ka gandrīz 38% vīndaru, kuri Covid-19 dēļ zaudēja garšu un ožu, tādēļ nācies pamest darbu vīna nozarē.
Pētījumā tika noskaidrots, ka 68% vīndaru, kuri inficējās ar Covid-19, zaudējuši ožu un 56% vīndaru bija grūtības ar garšas atšķiršanu.