Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Minūti atpūtos un vēlreiz trāpīju 37 pēc kārtas." Bagatskis stāsta par savām leģendārajām snaipera dotībām

Ainars Bagatskis
Ainars Bagatskis Foto: FIBA.com

Bijušais Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis sarunā ar portālu TVNET pastāstījis par savām lieliskajām tālmetienu izpildītāja dotībām.

Portāla TVNET žurnālists Raimonds Ozoliņs uz sarunu aicināja ilggadējo Latvijas basketbola izlases treneri Ainaru Bagatski, lai apspriestu dažādus tematus, to skaitā speciālista darbu Ukrainā, dēla Frenka perspektīvu, Latvijas izlases spēles, NBA un citus jautājumus.

Nav šaubu, ka par "Zelta roku" dēvētais Bagatskis ir viens no Latvijas visu laiku labākajiem tālmetienu izpildītājiem. Tāpēc viņam tika vaicāts komentēt cita snaipera, NBA zvaigznes Stefana Karija, neseno tālmetienu "eksploziju" komandas treniņā.

Treneris norādīja, ka Karija veikumu nav redzējis, bet pastāstīja par to, kādus metienu treniņus viņš savulaik izpildīja.

"Atceros, ka laikā, kad spēlēju Krievijā (Jekaterinburgas "Evraz", 2003./04. gada sezonā), komanda skaitīja. Es pēc katra metiena mainīju vietu, visi metieni bija kustībā, es trāpīju 37 pēc kārtas. Minūti atpūtos un vēlreiz trāpīju 37 pēc kārtas," atminējās Bagatskis.

Tāpat treneris arī atklāja, ka, viņaprāt, labam snaiperim treniņu procesā nav svarīgi izmest konkrētu metienu skaitu, bet gan uzstādīt sev konkrētu mērķus, piemēram, konkrētu skaitu ar secīgi realizētiem tālmetieniem.

Ainars Bagatskis joprojām ir Latvijas izlases visu laiku rezultatīvākais basketbolists ar kopumā iekrātiem 2165 punktiem. Arī galvenā trenera amatā viņam pieder Latvijas izlases rekords - visvairāk aizvadītās spēles pie valstsvienības stūres (112).

Sarunu ar treneri Bagatski pilnā apjomā iespējams lasīt TVNET tiešsaistes žurnālā Klik.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu