Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Leģendārā Veina Grecka debijas sezonas spēlētāja kartīte pārdota par neticamu summu

Veins Greckis
Veins Greckis Foto: AP/ Scanpix

Leģendārā Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejista Veina Grecka debijas sezonas spēlētāja kartīte izsolē pārdota par rekordlielu summu.

Iepriekš ārzemju mediji ziņojuši, ka par 1,8 miljoniem ASV dolāru tika pārdota Lebrona Džeimsa debijas sezonas kartīte. Šis pirkums uzstādīja rekordu par lielāko summu, kas iztērēta, iegādājoties sportista kartīti.

Par milzu summu pārdota arī Veina Grecka debijas sezonas kartīte. "Forbes" vēsta, ka kartīte izsolē pārdota par 1,29 miljoniem ASV dolāru. Šī ir visu laiku lielākā summa tieši, kas samaksāta par hokejista kartīti.

Izsoļu nams "Heritage Auctions" norāda, ka minētā kartīte esot perfektā stāvoklī un tā esot viena no pieprasītākajām Grecka kartīšu versijām.

Minētā kartīte rekordu uzstādīja jau 2016. gadā, kad tika pārdota par 465 tūkstošiem ASV dolāru.

Greckis savas hokejista gaitas uzsāka 1979. gadā, pēdējo maču aizvadot 1999. gadā. Savas karjeras laikā leģendārais hokejists ir uzstādījis daudzus rekordus, tai skaitā visvairāk punktu un vārtu guvumu visā NHL vēsturē. Šo rekordu pārspēšanai vēl šodien pat tuvu nav bijis neviens hokejists. Tiesa, par visu laiku labāko snaiperi vēl ir iespēja kļūt 35 gadus vecajam Aleksandram Ovečkinam, kurš ar 706 precīziem raidījumiem ierindojas ranga astotajā vietā, no Grecka atpaliekot par 188 ripām.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu