Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Alumīnija folija: kad izmantot spīdīgo un kad matēto pusi?

Raksta foto
Foto: Sergiy Kuzmin/Shutterstock.com

Folijas rullīti var atrast gandrīz katrā virtuvē. Acīgākie noteikti ir pamanījuši, ka viena folijas puse ir spīdīga, bet otra matēta. Portāls "RusTVNET" skaidro, kāpēc tas tā ir un kādiem nolūkiem katru no tām izmanto!

Ražošanas tehnoloģija

Patiesībā viss nebūt nav tik sarežģīti, kā varētu šķist. Folijas puses atšķiras tās ražošanas īpatnību dēļ. Tā kā iegūtais materiāls ir ļoti plāns un trausls, alumīnijs tiek vērpts plānās folijas loksnēs ar smagā metāla veltņiem.

Viena puse ir saskarē ar veltņiem, kas to spodrina līdz spīdumam, bet otra paliek matēta.

Kuru pusi labāk izmantot?

Versijas atšķiras: kāds teiks, ka folijai jāatrodas ar spīdīgo pusi uz augšu, savukārt kāds cits teiks, ka, gatavojot gaļu un zivis, spīdīgajai pusei jāatrodas ārpusē, jo tādējādi izveidosies kraukšķīga garoziņa.

Faktiski abas folijas puses fizikālās atšķirības ir tik mazas, ka jūs varat droši izmantot jebkuru pusi, lai bez problēmām sagatavotu un uzglabātu pārtiku.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu