Kādā kulinārijas grāmatā bija teikts: "Pateicoties olu baltumam, mums ir iespēja savākt gaisu un padarīt to par fundamentālu daļu, taisot bezē cepumus un uzputeņus, dzirkstījošus dzērienus un suflē."
Frāze "savākt gaisu" raisīja abos pārdomas, kā rezultātā viņi nonāca pie idejas - savākt Bengalūru pilsētā valdošo smogu un to pagaršot.
Kopā ar darbnīcas dalībniekiem viņi devās ielās ar putotājiem un olu baltumiem bļodās, lai dažādās vietās uzputotu masu un to izceptu. Vēlāk bezē nogaršoja pirmie degustatori.
"Pirmie degustatori, kuri izmēģināja šos bezē cepumus, sajuta tajos sīvu un pikantu elementu. Daudzi minēja, ka smoga bezē no Jelahankas (rajons, kurā ir vairāk koku) bija salīdzinoši labāki, nekā no Mekhri apļa (apgabals, kurā ir noslogota satiksme)," atklāja Denfelds.
Kopš šī pirmā eksperimenta projekts "Pagaršot smogu" ir attīstījies. Tagad tiek izmantotas dažādas metodes, lai sajustu, analizētu un novērtētu kādas vietas unikālo atmosfēras garšu. Smoga bezē cepumus pat nobaudījuši vairāku valstu veselības ministri.
2017. gadā pat tika izveidota starptautiska cilvēku grupa, kura ievāca smogu no dažādām pasaules galvaspilsētām. Dalībnieki izcepa bezē cepumus Londonā, Pērtā, Pekinā, Barselonā, Vašingtonā, Porto un Mumbajā. Viņu paraugi tika nosūtīti pa pastu uz Vašingtonu, kur vēlāk notika degustācija.
Intervijā "Vice World News" viena no projekta dalībniecēm sacīja: "Es pagaršoju bezē no visām pilsētām. Katram no cepumiem bija atšķirīga garša, taču Mumbajas bezē šķita vispiesārņotākie - tiem bija asa metāliska piegarša.