:format(webp)/nginx/o/2020/11/09/13465815t1hac5d.jpg)
Saindēšanās ar ēdienu ir apveltīta ar daudziem mītiem - bieži vien, gatavojot vai uzglabājot maltīti, mēs neapzināti veicam darbības, kas var rezultēties ar smagām vēdergraizēm, vēsta portāls "The Healthy".
Saindēšanās ar ēdienu ir apveltīta ar daudziem mītiem - bieži vien, gatavojot vai uzglabājot maltīti, mēs neapzināti veicam darbības, kas var rezultēties ar smagām vēdergraizēm, vēsta portāls "The Healthy".
Patiesībā, lai baktērija, kas izraisa saindēšanos, attīstītos, ir nepieciešams ilgāks laiks; ar dažām stundām nebūs īsti gana. Tāpēc nesteidzies vainot nupat apēsto suši pusdienās. Pie vainas var būt arī iepriekšējā vakarā apēstais burgers vai olu salāti, ko pats gatavoji pirms divām dienām, bet nolēmi apēst vakar.
Galvenā loma ir nevis izmantotajam līdzekļa daudzumam, bet gan pareizai tā izmantošanai. Tev jābūt drošam, ka līdzeklis ir ticis uz visām virsmas vietām, kuru tīri, lai nav tā, ka no nenotīrītās platības baktērijas pārnes uz tīrajām, tikai tāpēc, ka esi ko aizmirsis.
Gan apelsīns, gan gurķis, kuru ieskauj miza, pat pēc tā notīrīšanas var kaitēt tavam organismam. Svarīgi ir gan augļus, gan dārzeņus iepriekš rūpīgi nomazgāt, jo, ja tas netiek izdarīts, brīdī, kad tu mizo augli vai dārzeni, ar rokām un nazi baktērijas tiek pārnestas uz ēdamo daļu. Uzmanību - nemazgā augļus ar ziepēm, tās nav tam paredzētas.
Lai arī sākotnēji varētu šķist, ka vistas gaļas noskalošana pirms gatavošanas atbrīvos to no baktērijām, ir gluži pretēji! Šļakatas mazgāšanas brīdī izplata baktērijas.
Ja pēc tam apšļakstītās un nopilinātās vietas nedezinficē, risks, ka baktērijas nokļūs uz kāda cita ēdiena vai šķīvja, ir augsts.
Ir vairākas baktērijas, kuras, ja reiz ir saradušās uz ēdiena, jo tas pēc pagatavošanas uzglabāts nepareizi, vairs nevar ar karstumu iznīcināt. Esi piesardzīgs - pagatavoto ēdienu uzglabā ledusskapī, slēgtos traukos, un, ja kaut kas ir aizmirsies uz galda un tur bijis pārāk ilgi, visprātīgāk būtu to nogādāt miskastē - veselība ir svarīgāka!
Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!