"Es biju palaidnis, huligāns un sivēns. Es līdz desmit gadu vecumam nebiju Mārtiņš, bet sivēns," raidījumā ""Jā" ar Rimantu Ziedoni" atklāj pavārs Mārtiņš Rītiņš. Abi sarunājas par Rītiņa bērnību un bērna sapņiem, pavārmākslas kultūru, diženo viesu cienāšanu un pandēmijas raisīto "jauno normālo".
Sveiks, Mārtiņ!
Sveiks, Rimant!
Zinu, ka ņēmies ar franču delegāciju, tāpēc paldies, ka tūliņ atsaucies mūsu aicinājumam.
Oi, tu redzi, ka tas nebija viegli.
Es tā iedomājos, tu samērā augstā stilā baro cilvēkus. Kā tu mājās... Tu iekāp čībās, uzvelc halātu...
Tu skaties pa logu? (Smejas).
Es tā iedomājos, es vienkāršu improvizēju. Vai tu kā jebkurš cilvēks vari apēst tosterētu maizi un vārītu olu? Vai tu ēd tādā paša augstā stilā arī brokastis?
Ir olas un ir olas. Man ir 14 vistas un gailis. Katru rītu man ir divas olas, un svaigākas olas par mani neviens nevar dabūt. Izņemot, ja tu dzīvo laukos. Man katru rītu ir divas svaigas olas mundierī.
Bet tu negatavo tādā steigā?
Trīsarpus minūtēs brokastis ir gatavas.
Nu ja, tas ir tavs profesionālais piegājiens. Es varu vārīt olu, un nepanākt optimālo kondīciju.
Nē, nē, vārītu olu precīzi uzvārīt ir grūti – parasti četras minūtes, ola mundierī ir trīsarpus minūtes.