Optimāli rokturim jābūt izgatavotam no plastmasas vai materiāla, kas nodrošina ērtu cepšanu.
Tas var būt stikls vai metāls. Pirmais variants ir ērtāk lietojams - tas ļauj kontrolēt gatavošanas procesu, netraucējot ēdiena termiskajam līdzsvaram. Otrais ir uzticamāks, jo ir mazāk plīstošs.
Piemēram, indukcijas plīts ir prasīga pret izmantoto trauku veidu. Vakariņas gatavot būs iespējams tikai tad, ja pannai ir tērauda pamatne, kas var koncentrēt plīts magnētisko lauku. Elektriskajai plītij svarīgs rādītājs ir svars, kas stabilizē pannu. Diametru saskaņošana ir būtiska, lai optimāli sadalītu siltumu un novērstu pārkaršanu un deformāciju.
Pārdošanā ir pannas, kas izgatavotas no nerūsējošā tērauda, dzelzs, titāna, alumīnija, kā arī no dažādiem sakausējumiem. Liela nozīme ir tam, ar ko saskaras ēdiens. Ieteicama ir keramikas panna, kas izgatavota no smilšu, ūdens un māla maisījuma, kā arī ir videi draudzīga.
Apsverot šo rādītāju, jums jāņem vērā pannas izturība un pārklājuma uzticamība. Preču klāstā ir daudz zīmolu un modeļu, kas izgatavoti no visdažādākajiem materiāliem.
Visekonomiskākās ir pannas, kas izgatavotas no alumīnija kopā ar teflona pārklājumu.
Nerūsējošais tērauds maksās daudz vairāk, taču tas arī uzticīgi kalpos ilgu laiku, kas kompensēs sākotnējās izmaksas. Ja salīdzinām pārklājuma izmaksas, tad visdārgākais ir titāns - tas ļauj maisīt produktus ar plastmasas lāpstiņu vai metāla karoti, eļļa ir nepieciešama tikai nedaudz un ir ļoti viegli tīrāms.
Ir svarīgi atcerēties zelta likumu: jums jāizmanto panna, kas ir vispiemērotākā konkrēta ēdiena pagatavošanai.
Piemēram, ja vakariņās ir plānotas zivis, vislabāk ir izvēlēties grila pannu, kas nodrošina augstu temperatūru. Nerūsējošais tērauds ir daudz kvalitatīvāks un izturīgāks, salīdzinot ar teflona pārklājumu.
Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!