Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Trīs mēnešu laikā jāizdomā alternatīva sadārdzinātajai e-talona sistēmai, pauž Ķirsis

Foto: LETA/Edijs Pālens

Trīs mēnešu laikā jāizdomā, kā atteikties no sadārdzinātās e-talona sistēmas uzturēšanas, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" teica Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis ("Jaunā Vienotība").

Vicemērs stāstīja, ka vajadzētu, "kur tas iespējams, iet prom no dārgās sistēmas". Tādējādi varētu ietaupīt naudu. Vienīgā problēma esot, ka alternatīvas esošajai sistēmai nav.

Darba grupai, kurai tas bija jāizdomā, neesot izdevies izdomāt jaunu variantu. Tāpēc tagad domei ir trīs mēneši laika – līdz spēku zaudē "Rīgas satiksmes" līgums ar SIA "Rīgas karte". Pēc tam risinājumam jābūt.

Ķirsis stāstīja, ka "Rīgas satiksmē" vīzija ir, ka vajag izpirkt līgumu, kas nozīmē, ka paliktu pie vecās sistēmas. Jaunās domes vicemērs grib sistēmu mainīt. Viņš atgādināja, ka saskaņā ar "Ernst&Young" auditu e-talona sistēma izmaksāja 27 miljonus eiro gadā. Un būtu iespējams sistēmu uzturēt ar trīs miljoniem eiro, ietaupot daudz naudas.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis ("Attīstībai/Par") raidījumā "1pret1" uzsvēra, ka jaunā pilsētas vadība vēlas daudz straujāku virzību iepriekš minētajā jautājumā.

"Uzstādījums ir tikt vaļā no starpnieku uzņēmumiem, kuri iekasē naudu," sacīja Staķis.

Viņš norādīja, ka ietaupījums būs no 1. janvāra, kad beigsies līgums ar "Rīgas karti". Staķis gan norādīja, ka joprojām saistībā ar e-talona uzturēšanas sistēmu ir tādi līgumi, kas vēl ir spēkā. Būs jāizvērtē, vai ir vērts tos lauzt.

Ķirsis raidījumā "Šodienas Jautājums" arī norādīja, ka "Rīgas satiksmei" šogad Covid-19 dēļ mazinājušies ienākumi, jo cilvēki strādā no mājām.

Vēl arī viņš norādīja, ka pagaidām nav spriests par iespēju uz laiku atņemt atlaides pensionāriem un skolēniem. Ķirsis teica, ka paļausies uz masku valkāšanu un tas tiks rūpīgi uzraudzīts.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu