Ir sācies gada tumšais laiks, kas nozīmē, ka mūsu ķermenim jo īpaši nepieciešams C vitamīns, kas palīdz korektai imūnsistēmas darbībai. To, kādi garšīgi, veselīgi un lēti rudens dārzeņi ir īpaši bagāti ar C vitamīnu, atklāj "Good house".
Stiprinam imunitāti! Četri dārzeņi, kas ir pārbagāti ar C vitamīnu
Saldais pipars jeb paprika
No 95 mg (zaļajos piparos) līdz 341 mg (dzeltenajos) ir tas daudzums, kādu C vitamīna devu satur šie spilgtie dārzeņi. Un arī daudz, daudz šķiedrvielu, kuru mums visiem patiešām trūkst un bez kurām zarnu trakta veselība nav iespējama. Turklāt paprikas palīdz ātrāk sadedzināt taukus un ir īpaši bagātas ar noderīgiem antioksidantiem.
100 g paprikas ir vidēji 150 mg C vitamīna!
Brokoļi
Visnenovērtētākais dārzenis, iespējams, ir brokolis. 100 gramos šā zaļā "kāposta" ir 89 mg C vitamīna (tas ir tikai par 1 mg mazāk nekā dienas deva), kā arī K vitamīna dienas deva, kas nepieciešama veseliem kauliem un normālai asins recēšanai. Ēd brokoļus, esi vesels!
Briseles kāposti
Krustziežu dārzeņi ir līderi, ja runā par C vitamīnu. Viena šo kāpostu šķirnes porcija satur 96,8 mg C vitamīna (ikdienas deva ir 90 mg), kā arī fitonelementus un šķiedrvielas. Mēģini ēst šos kāpostus vismaz reizi nedēļā. 100 g briseles kāpostu ir vidēji 85 mg C vitamīna!
Ziedkāposts
Galvenais ziedkāpostu ieguvums ir šķiedrvielas, ar kurām šie dārzeņi tiek burtiski iesaiņoti, taču tie satur arī daudz C vitamīna. Tātad vienā nelielā ziedkāposta galviņā ir 123 mg šā noderīgā vitamīna.
Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!