Pieredzējuši pelmeņu vārītāji labi zina, cik svarīgi ir īstajā brīdī katliņa saturam pievienot krūzi auksta ūdens. Droši vien jau domā - kāpēc? Par to vēlāk.
Kādam, iespējams, būs grūti noticēt, bet pelmeņu pagatavošana ir kā zinātne. Protams, var vienkārši iemest pelmeņus ūdenī un kaut kā pagatavot. Kā jūs zināt, karsts nav auksts. Jautājums tikai, vai šādi gatavotu pelmeņu garša būs kaut tuvu tam baudījumam, ko patiesībā var panākt, ievērojot dažus pamatprincipus?
Ūdens - cik daudz nepieciešams?
Optimālā ūdens un pelmeņu proporcija ir puskilograms pelmeņu 1,5 litros ūdens. Ja vēlies bagātīgu buljonu, var izmantot mazāk ūdens.
Galvenais - atcerēties, ka pelmeņiem gatavošanas laikā vajadzētu katliņā brīvi peldēt.
Ko var un pat vajadzētu pievienot ūdenim?
Vari pievienot dažādas garšvielas. Neliels daudzums sāls ir teju obligāta prasība. Produkta garšu un aromātu uzlabos arī lauru lapas (1 lapa uz 1 litru), melnie pipari (3-4 zirnīši uz 1 litru), sīpoli (sasmalcināti). Pēc savas izvēles var eksperimentēt arī ar citām garšvielām, piemēram, kaltētiem garšaugiem un dārzeņiem. Var arī pievienot 1-2 ēdamkarotes augu eļļas, lai pelmeņi nesaliptu.