Augusts ir mēnesis, kad visus organismā trūkstošos vitamīnus vēl iespējams uzņemt ar pašmāju augļiem, ogām un dārzeņiem. Antibakteriāla iedarbība piemīt ķiplokiem, mārrutkiem, sīpoliem, paprikai, tomātiem, upenēm, mellenēm, dzērvenēm un brūklenēm, tāpēc tos ieteicams uzņemt uzturā jau tagad, pirms gripas sezonas sākuma.
Lai sagatavotos rudens sezonai, šis ir īstais laiks, kad sagatavot žāvētus ābolus, bumbierus, avenes un meža ogas. Vēsajos gadalaikos būsiet pateicīgi sev par iepriekš iesaldētajām vasaras veltēm, piemēram, zemenēm, avenēm, upenēm. Tos sablendējot un aplejot ar karstu ūdeni iespējams sagatavot vitamīniem bagātu dzērienu imunitātes stiprināšanai.
Lai arī to, kas ir veselīgs un sabalansēts uzturs, šķiet, zina visi, tomēr, kad tas jāievēro ikdienā, zināšanas tiek piemirstas.
Maldīgi domājam, ka tā piekopšana ikdienā ir sarežģīta, meklējot arvien jaunus aizbildinājumus, kāpēc veselīgs uzturs nevarētu būt ikdienas svarīga sastāvdaļa.
Patiesībā viss ir pavisam vienkārši. Uzturā jābūt pietiekamā daudzumā olbaltumvielām, taukiem, ogļhidrātiem, ūdenim, kā arī vitamīniem. Vislielākais vitamīnu avots ir augļi un dārzeņi, kuriem tagad, vasaras sezonā, ir visaugstākā uzturvērtība. Tiem būtu jāveido gandrīz puse no ikdienā uzņemto maltīšu daudzuma. Pieauguša cilvēka diennakts deva ir 2-4 porcijas augļu un vismaz 3-4 porcijas dārzeņu, kas kopā ir ap 500 gramiem.