Problemātiski zobi, trausli nagi un mati ir kalcija deficīta pazīmes. Lai uzturētu normālu šī minerāla līmeni, jums katru dienu jālieto vismaz trīs porcijas piena vai jogurta, kā arī jāēd biezpiens, siers, zivis, olas, rieksti un zaļie dārzeņi.
Tās deficīts noved pie mitruma zuduma ādā, zvīņošanās, ādas iekaisuma un kairinājuma, grumbu veidošanās. Galvenie hialuronskābes avoti ir soja, kartupeļi un bietes.
Ar elastīna trūkumu āda zaudē elastību, tvirtumu, palielinās grumbu un kroku veidošanās. Satur augu pārtikas produkti: aprikozes, ķirši, smiltsērkšķi, tomāti, bietes, upenes, avenes, kviešu dīgļi. Stingras ādas zaudēšana un nokarājusies āda ir galvenās kolagēna deficīta pazīmes. Tas ir atrodams kāpostos, avokado, zivīs, sarkanajos dārzeņos un augļos.
Trūkuma gadījumā: sejas āda ir sausa, sausa ir arī āda uz elkoņiem, mati sašķeļas, parādās pigmentācija. Mencas aknas, olas, liellopa aknas, burkāni, aprikozes, ķirbis, melone, rožains greipfrūts, spināti palīdzēs aizpildīt šī vitamīna trūkumu.
Vitamīns, kura trūkuma dēļ plaisā lūpu kaktiņi. Sastāvā žāvētas baltas sēnes, liellopu nieres un aknas, sieri.
Vitamīna B3 deficīta pazīmes ir ādas iekaisums, sausums un zvīņošanās, pūtītes, hiperpigmentācija un apsārtums. Jūs to varat papildināt, ēdienkartei pievienojot vistu, olas un jogurtus, kā arī baltās pupiņas.
Pantotēnskābes trūkums norāda uz ādas zvīņošanos, strauju nosirmošanu un matu izkrišanu. Visvairāk B5 vitamīna ir vistas dzeltenumos, zirņos, klijās, zemesriekstos.