Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Ārsta ieteikums, kā atbrīvoties no alkām pēc saldumiem

Foto: Unsplash

Dietologs Mihails Zabotins uzskata, ka našķoties ir atļauts, bet tikai ar mēru. Ja izveidojusies ilgstoša atkarība no saldumiem, tad jāpievērš uzmanība atkarības cēloņiem, vēsta portāls "ChannelFive".

Dietologs un endokrinologs Mihails Zabotins pastāstīja, kā pareizi rīkoties ar atkarību no ogļhidrātiem, kas izraisa alkas pēc saldumiem. Kā skaidroja eksperts, galvenais ir novērst atkarības cēloņus. Zabotins ir pārliecināts: saldumi cilvēkam palīdz iegūt pozitīvas emocijas un patīkamas sajūtas. Šāds ēšanas scenārijs galu galā veido atkarību no ogļhidrātiem.

Ir divi veidi, kā atbrīvoties no alkas pēc saldumiem - ātrs un lēns. Ātrais ir saistīts ar drastisku cukuru saturošu pārtikas produktu izslēgšanu no ikdienas maltīšu saraksta. Šajā gadījumā grūtības būs pirmās divas nedēļas, bet žāvēti un svaigi augļi palīdzēs mazināt vēlmi pēc saldumiem. Galvenais ir kontrolēt aizvietotāju skaitu.

Otra metode ir pakāpeniski pārtraukt ēst saldumus. Šajā gadījumā jums pakāpeniski jāatsakās no kaitīgiem produktiem un jāaizstāj tie ar žāvētiem vai svaigiem auļiem. 

Abos gadījumos, pirmkārt, ir svarīgi atrast jaunu pozitīvu emociju avotu. Sports, radošas izklaides vai citi hobiji kļūs par konfekšu un cepumu aizstājēju. Palīdzēs arī psiholoģiski triki: piemēram, veikalā pie plauktiem ar kūkām ir jāiedomājas nepatīkamas lietas, kas izraisa riebumu, lai smadzenes galu galā pašas veidotu negatīvas asociācijas, kad runa būs par saldumiem. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu