:format(webp)/nginx/o/2020/07/16/13213657t1h5d96.jpg)
Lai arī varētu šķist, ka arbūza biezajai mizai nekādi netīrumi un mikrobi nevar tikt cauri, tā gluži nav, vēsta portāls "Good house".
Lai arī varētu šķist, ka arbūza biezajai mizai nekādi netīrumi un mikrobi nevar tikt cauri, tā gluži nav, vēsta portāls "Good house".
Pirmkārt - šīs lielās ogas mēro ļoti tālu ceļu līdz nonāk mūsu virtuvēs. Arbūzi tiek daudzkārt pārkrauti no viena transportlīdzekļa citā, vesti tālu ceļu un ne vienmēr atrodas sterilākajos apstākļos.
Vasara ir gadalaiks, kad pieaug dažādas kuņģa un zarnu trakta saslimšanas un saindēšanās. Viens no iemesliem ir nepareiza augļu un ogu mazgāšana, uzglabāšana. Arī arbūzu.
Nepietiek ar arbūza mizas noskalošanu tekošā ūdeni. Šādi iespējams noskalot tikai zemi un pielipušos gružus, bet uz arbūza mizas noteikti ir arī bīstamāki netīrumi: automašīnu izplūdes gāzu nosēdumi, iespējams, dažādi līdzekļi, kas ļauj arbūzam ilgāk būt svaigam - īsts kaitīgu savienojumu kokteilis.
Kā tas darāms pareizi?
Tagad bez bēdas varēsi arbūzu nograuzt līdz pašai mizai un nesatraukties, ka, to griežot, netīrumi iekļūs ogas mīkstajā, gardajā daļā.