Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Kā pagatavot garšīgus un kraukšķīgus mazsālītos gurķus bez ūdens?

Foto: Depositphotos

Kraukšķīgi un veldzējoši mazsālīti gurķi vienmēr ir patīkama uzkoda, taču izrādās, ka to pagatavošanai ne vienmēr ir nepieciešams ierastais ūdens, vēsta portāls "Receptes".

Mazsālīto gurķu receptes ir daudz un dažādas, galvenās sastāvdaļas: gurķi un sāls, bet pēc saviem ieskatiem vari papildināt ar dillēm ķiplokiem, ķiršu lapām un upeņu lapām.

Lai varētu gurķu gatavot ar šo metodi, tev nepieciešams stingrs plastikāta maisiņš, kuru var aizvērt. Lieliski noder zip maisiņi, kurus izmanto, piemēram, saldēšanai. Kāpēc maisiņš? Jo tajā vienmērīgāk var izlīdzināt visas sastāvdaļas, bļodā tomēr viss nostājas kārtās.

Foto: Depositphotos

Svarīgi - šī metode ir piemērota tikai neliela izmēra un patiesi svaigiem gurķīšiem. Ar lielākiem gurķiem rezultāts nebūs tik baudāms.

Kas jādara?

  1. Nomazgā gurķus un nogriez tiem abus galiņus. Liec maisiņā, pievieno sagrieztas dilles, ogu lapas un ķiploku, kura daiviņas pārgrieztas vismaz uz pusēm.
  2. Tad visam pievieno sāli. Maisiņu aizver un cītīgi sakrata, lai sāls un garšaugi ieskauj katru gurķi.
  3. Ļauj gurķiem vēsā vietā marinēties divas stundas un gatavs!

Vidēji uz 1 kg gurķu izmanto 1-2 ēdamkarotes rupjā sāls.

Ja vēlies paātrināt iesālīšanās procesu, gurķus var sagriezt arī 4 daļās.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu