/nginx/o/2020/07/10/13200900t1he95c.jpg)
Kraukšķīgi un veldzējoši mazsālīti gurķi vienmēr ir patīkama uzkoda, taču izrādās, ka to pagatavošanai ne vienmēr ir nepieciešams ierastais ūdens, vēsta portāls "Receptes".
Kraukšķīgi un veldzējoši mazsālīti gurķi vienmēr ir patīkama uzkoda, taču izrādās, ka to pagatavošanai ne vienmēr ir nepieciešams ierastais ūdens, vēsta portāls "Receptes".
Mazsālīto gurķu receptes ir daudz un dažādas, galvenās sastāvdaļas: gurķi un sāls, bet pēc saviem ieskatiem vari papildināt ar dillēm ķiplokiem, ķiršu lapām un upeņu lapām.
Lai varētu gurķu gatavot ar šo metodi, tev nepieciešams stingrs plastikāta maisiņš, kuru var aizvērt. Lieliski noder zip maisiņi, kurus izmanto, piemēram, saldēšanai. Kāpēc maisiņš? Jo tajā vienmērīgāk var izlīdzināt visas sastāvdaļas, bļodā tomēr viss nostājas kārtās.
Svarīgi - šī metode ir piemērota tikai neliela izmēra un patiesi svaigiem gurķīšiem. Ar lielākiem gurķiem rezultāts nebūs tik baudāms.
Kas jādara?
Vidēji uz 1 kg gurķu izmanto 1-2 ēdamkarotes rupjā sāls.
Ja vēlies paātrināt iesālīšanās procesu, gurķus var sagriezt arī 4 daļās.