Vitamīns D šķīst taukos. D3 vitamīns, izšķīdināts kaņepju vai pirmā spiediena eļļā, labāk uzsūcās organismā. Tas tāpēc, ka dabīgo eļļu vielas, piemēram, olīvu eļļā esošie vitamīni A un E vai kaņepju eļļā - taukskābes omega-3, omega-6 - palīdz labāk uzsūkt holekalciferolu, jeb D3 vitamīnu.
D vitamīns līmenis organismā ļoti lielā mērogā nosaka to, kā katra cilvēka imūnsistēma reaģē uz infekcijām, tai skaitā arī tajos gadījumos, kad cilvēks jau ir saslimis. Piemēram, koronavīrusa gadījumā, jāveicina D vitamīna uzņemšana līdz pietiekamam līmenim, tādejādi aiztaupot organismam smagāku cīņu, mokoties ar elpceļu un ar tiem saistīto orgānu veselību. Tas, protams, nav vienīgais ārstēšanās veids, taču to var uzskatīt par profilaktisku ceļu uz veselu organismu.
Ja cilvēkam nav iespējas uzņemt D vitamīnu ar saules ietekmi, tad ķermeņa "rezerves" var papildināt ar pārtiku vai dabiskajām vitamīnu formām.
Nosaki savu D vitamīna līmeni
Tiek rekomendēts vienu reizi gadā laboratorijā ar asins analīzēm noskaidrot, kāds ir šī vitamīna līmenis. Kritisks līmenis ir mazāks par 10ng/ml, nepietiekams, ja ir no 10-30 ng/ml un pietiekams - 30-100 ng/ml. Saņemot asinsanalīžu rezultātus, var izdarīt tālākos secinājumus par D3 vitamīna papildināšanu organismā, vai tā līmeņa uzturēšanu, ja tas ir normas robežās.
Ja D3 vitamīns organismā trūkst, krasi jādomā par tā uzņemšanu ar pārtiku vai dabīgiem līdzekļiem. D2 vitamīns ir sastopams sēnēs, savukārt D3 vitamīns pārsvarā ir dzīvnieku un zivju (lasis, tuncis, sardīnes) izcelsmes produktos.
Pārbaudi arī savu D vitamīna līmeni asinīs un nodrošini sev stipru imunitāti!
Raksts tapis sadarbībā ar "Valentis Pharma".