Sīpols latvieša virtuvē ir garšaugs, ko pievienojam kā zupām, mērcēm un sacepumiem, tā arī salātiem un uzkodām. Ja tā griešana tev mēdz sagādāt problēmas, tad ir laiks ieklausīties Gordona Remzija padomā.
Kad esi izvēlējies nepieciešamo sīpolu, jāatceras galvenais nosacījums - nenogriez saknes daļu. Kāpēc? Tam ir divi svarīgi iemesli:
Tātad viss ir vienkārši, nomizo sīpolu, atstājot saknes daļu. Pārgriez to uz pusēm, un tad jau tālāk process zināms - veic vertikālus un horizontālus iegriezumus, pirms smalcini sīpolu, izvēloties nepieciešamo gabaliņu lielumu.
Griešanai šādi sagatavotu sīpolu būs daudz vieglāk noturēt rokā un sasmalcināt, jo tā gabaliņi neslīdēs nekur projām. Vienādi sagriezti un bez riska sevi savainot - izmēģini!