Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

IKEA atklāj savu tradicionālo gaļas bumbiņu recepti (2)

Foto: Pixabay

Zviedru mājas preču uzņēmums IKEA Covid-19 pandēmijas laikā atklāj savu tradicionālo gaļas bumbiņu un mērces recepti, lai atbalstītu cilvēkus, kas atrodas pašizolācijā. 

Sastāvdaļas gaļas bumbiņu pagatavošanai: 

500 grami malta liellopa gaļa

250 grami malta cūkgaļa

smalki sagriezts sīpols

sakapāta ķiploka daiviņa

100 grami rīvmaize

viena ola

piecas ēdamkarotes pilnpiens

sāls un pipari 

Mērces sastāvdaļas: 

nedaudz saulespuķu eļļa / olīveļļa

40 grami sviests

40 grami kviešu milti 

150 mililitri dārzeņu buljons

150 mililitri liellopa buljons

150 mililitri saldais krējums

divas tējkarotes sojas mērce

sinepes

Pagatavošana

Samaisīt cūkgaļas un liellopa gaļas masu, pievienot sīpolus, ķiplokus, rīvmaizi, olu. Pievienot pienu, sāli, piparus. 

Sagatavojiet no masas nelielas bumbiņas. Izlieciet tās uz šķīvja, apsedziet un lieciet ledusskapī uz divām stundām - tas palīdzēs tām salabāt formu gatavošanas laikā. 

Ielejiet pannā nedaudz eļļas. Kad tā uzkarsīs uz vidējas uguns, uzmanīgi lieciet gaļas bumbiņas uz pannas un vienmērīgi apcepiet no visām pusēm. 

Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Kad frikadelēm sāk veidoties garoziņa, lieciet tās uz cepešpannas un ievietojiet cepeškrāsnī uz 30 minūtēm. 

Lai pagatavotu mērci, izkausējiet sviestu uzkarsētā pannā, pievienojiet sviestam miltus, maisiet divas minūtes. Pēc tam pievienojiet dārzeņu un liellopu buljonu, turpiniet maisīt. Pievienojiet saldo krējumu, sojas mērci un sinepes. Kad mērce sāks vārīties, ļaujiet tai sabiezēt. 

Gaļas bumbiņas iesaka pasniegt ar kartupeļiem. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu