Zviedru mājas preču uzņēmums IKEA Covid-19 pandēmijas laikā atklāj savu tradicionālo gaļas bumbiņu un mērces recepti, lai atbalstītu cilvēkus, kas atrodas pašizolācijā.
IKEA atklāj savu tradicionālo gaļas bumbiņu recepti (2)
Sastāvdaļas gaļas bumbiņu pagatavošanai:
500 grami malta liellopa gaļa
250 grami malta cūkgaļa
smalki sagriezts sīpols
sakapāta ķiploka daiviņa
100 grami rīvmaize
viena ola
piecas ēdamkarotes pilnpiens
sāls un pipari
Mērces sastāvdaļas:
nedaudz saulespuķu eļļa / olīveļļa
40 grami sviests
40 grami kviešu milti
150 mililitri dārzeņu buljons
150 mililitri liellopa buljons
150 mililitri saldais krējums
divas tējkarotes sojas mērce
sinepes
Pagatavošana
Samaisīt cūkgaļas un liellopa gaļas masu, pievienot sīpolus, ķiplokus, rīvmaizi, olu. Pievienot pienu, sāli, piparus.
Sagatavojiet no masas nelielas bumbiņas. Izlieciet tās uz šķīvja, apsedziet un lieciet ledusskapī uz divām stundām - tas palīdzēs tām salabāt formu gatavošanas laikā.
Ielejiet pannā nedaudz eļļas. Kad tā uzkarsīs uz vidējas uguns, uzmanīgi lieciet gaļas bumbiņas uz pannas un vienmērīgi apcepiet no visām pusēm.
Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Kad frikadelēm sāk veidoties garoziņa, lieciet tās uz cepešpannas un ievietojiet cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.
Lai pagatavotu mērci, izkausējiet sviestu uzkarsētā pannā, pievienojiet sviestam miltus, maisiet divas minūtes. Pēc tam pievienojiet dārzeņu un liellopu buljonu, turpiniet maisīt. Pievienojiet saldo krējumu, sojas mērci un sinepes. Kad mērce sāks vārīties, ļaujiet tai sabiezēt.
Gaļas bumbiņas iesaka pasniegt ar kartupeļiem.
Missing your IKEA meatball fix? We’ve created a recipe for you to recreate this delicious dish in the comfort of your own home #IKEAmeatballs pic.twitter.com/d89lRsJxH7
— IKEA UK (@IKEAUK) April 20, 2020